Sport

Erdei Zsolt: Kohl úr nem mond igazat

A Sport Klubon csütörtök este futó "3 menet Havas Henrikkel vendége ezúttal Erdei Zsolt volt, aki egykori klubja, az Universum vezetőjével való konfliktusáról vallott.

Miért futottak zátonyra azok a próbálkozások, amelyik arra irányultak, hogy Erdei Zsolt ereje teljében, még Universumosként a profi ökölvívás igazi szentélyeiben, például Las Vegasban álljon ki az amerikai nagymenők ellen? Régóta foglalkoztatja a sportszerető közvéleményt ez a kérdés. Klaus-Peter Kohl, az Universum Box-Promotion egykori vezetője egy felvételen azt állítja: “azért ment tönkre Erdei és a klub kapcsolata, mert a magyar boxoló túl sok pénzt akart”.

„Kohl úr nem mond igazat. Az Universum valóban egyre rosszabb helyzetben volt, egyre kevesebbet tudtak fizetni… Az amerikai karriert meg nem erőltették. Jobb volt nekik odahaza leszervezni ezeket az összecsapásokat, amelyeket a német televízió közvetített, sok-sok milliót fizetve a mérkőzésekért. Nem volt érdekük, hogy én vagy bárki más elmenjen Amerikába, mert azt a meccset valószínűleg nem ők rendezték volna” – magyarázta Madár Havas Henrik kérdésére, miután a műsorvezető bejátszotta neki Klaus-Peter Kohl, az Universum Box-Promotion egykori vezetőjének fent idézett mondatait.

„Volt egy tüzem Peter Kohl úrral. Egyik mérkőzésem előtt egy riporternek nyilatkozva elmondtam, szeretnék kimenni Amerikába és méltó ellenfelekkel megmérkőzni, akik túl vannak sztárolva…attól mert Amerikában vannak, még két kezük és egy fejük van…de az Universum egyszerűen képtelen ezt összehozni” – mesélte Havasnak Erdei Zsolt.

Elmondása szerint Kohl nagyon dühös lett, amikor meghallgatta az interjút és ezekkel a szavakkal támadt sportolójára: „Minek Zsolti, fejezd már be! Keresel egy halom pénzt, minek kockáztatni?!”

„Nem értette meg, hogy én nem feltétlenül csak pénzt akarok keresni. Én egy sikerre éhes ember vagyok, aki a súlycsoportjában a legjobb akart lenni” – emlékezett a Sport Klub műsorában a világbajnok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik