Sport

NFL: történelmet írnak Bostonban

new england patriots (new england patriots, )
new england patriots (new england patriots, )

A főcsoport-döntőket rendezik vasárnap a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL), a győztesek már a Super Bowlra készülhetnek.

Vasárnap magyar idő szerint 21.05 órától a Nemzeti-főcsoportban (NFC) a címvédő Seattle Seahawks együttese fogadja a Green Bay Packerst. A két csapat szeptember 4-én, az alapszakasz nyitómérkőzésén találkozott egymással, akkor a bajnok rendkívül magabiztos, 36-16-os győzelmet aratott a CenturyLink Fielden.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az összecsapás esélyese a liga legjobb védelmével rendelkező Seattle, amely hazai környezetben mindössze egyetlen találkozóját veszítette el – még október 12-én a Dallas Cowboys ellenében -, míg a Green Bay idénybeli mind a négy vereségét idegenben szenvedte el. Az összecsapás egyik legfontosabb kérdése az lehet, hogy a Packers támadófala meg tudja-e védeni sztárirányítóját, a legértékesebb játékos címére (MVP) is esélyes Aaron Rodgerset, aki a Dallas elleni főcsoport-elődöntőt vádlisérüléssel játszotta végig.

Amennyiben a Seattle nyeri a mérkőzést, akkor pontosan tíz után védheti meg címét egy csapat: 2005-ben ez a New England Patriotsnak sikerült legutóbb.


 Fotó: Europress Fotóügynökség

Magyar idő szerint már hétfőn, 0.40 órától az Amerikai-főcsoport (AFC) fináléjában a New England Patriots sorozatban negyedszer, Tom Brady irányító és Bill Belichick vezetőedző közös munkája során pedig kilencedik alkalommal szerepel. A bostoniak ellenfele ezúttal az Indianapolis Colts lesz, amely az előző körben korábbi irányítóját és annak csapatát, Peyton Manninget és a Denver Broncost búcsúztatta.
    
Ugyanakkor az Indianapolis számára kifejezetten mumusnak számít a New England az elmúlt időszakban, ugyanis legutóbbi három találkozójukat egyaránt a Patriots nyerte, ezeken az összecsapásokon 144 pontot szerzett és csak 66-ot kapott.
    
A mérkőzést követően egy játékos mindenképpen NFL-rekorder lesz, ugyanis ha a Patrios győz, akkor Brady, ha az Indianapolis, akkor pedig a korábbi New England-i rúgó, Adam Vinatieri készülhet hatodik Super Bowljára, amelyet idén Phoenixben rendeznek február 1-jén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik