Sport

Ortega: Még időre van szüksége a válogatottnak

Carlos Ortega (carlos ortega, )
Carlos Ortega (carlos ortega, )

Kedden ismét munkába állt az MKB-MVM Veszprém kézilabdacsapata. Az együttes trénere a magyar válogatottról is beszélt.

Háromhetes pihenését követően ismét Magyarországon tartózkodik Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém vezetőedzője. A spanyol tréner otthon töltötte a szabadságát, ám a kézilabdától akkor sem tudott elszakadni.

A vezetőedző a klub hivatalos honlapjának beszélt arról, hogy mi vár azon veszprémi játékosokra, akik nem utaztak el a világbajnokságra.

Ma öt játékosunk vett részt fizikai felmérésen, és habár az eredményeket csak este fogom megkapni, a doktor már jelezte, úgy tűnik jó állapotban érkeztek vissza a fiúk a szünetről. Péntekig nekik fogok edzést tartani, amikor is csatlakoznak hozzánk a magyar válogatottak, valamint Momir Ilic és Gasper Marguc. Ezek a hetek remek lehetőséget adnak arra, hogy olyan jellegű munkát is el tudjunk végezni, amire a szezon során nincs idő a sorozatos meccsek miatt. Sok erőnléti edzés várható labda nélkül, például a játékosok vállának erősítése céljából. A következő hetekben a saját csapatunkra koncentrálhatunk, és nem az előttünk álló meccsekre.”

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Ortega azt is megosztotta az olvasókkal, hogy miként töltette a szabadságát.

Ezt a három hetet Spanyolországban töltöttük a családdal. Egy hetet voltunk Malagában, ahol nagyon szép volt az idő, és jó volt újra találkozni a rokonokkal, barátokkal. Az utolsó két hét Santanderben telt el, ahol szintén rokonok és családtagok vettek minket körül. Jókat ettünk, és felelevenítettünk sok szép emléket.

A veszprémiek vezetőedzője szabadsága alatt sem tudott elszakadni a sporttól, így élőben tekintette meg a spanyol-magyar összecsapást.

Szerintem a magyar válogatott most még mindent gyakorol, az edző keresi a legjobb megoldásokat, a megfelelő rendszert a csapat számára. Nem kérdés, hogy még időre van szükségük. Majd az Európa-bajnoki selejtezők lesznek fontosak, addig még mindenkinek bizonyítani kell, és elsajátítani Talant Dujshebaev elképzeléseit.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik