Sport

Ilyenre még nem volt példa Amerikában

Tom Brady (tom brady, )
Tom Brady (tom brady, )

A New England Patriots kétszer dolgozott le 14 pontos hátrányt a Baltimore elleni meccsen, majd a továbbjutást is kiharcolta - Tom Brady történelmet írt. A címvédő Seattle Seahawks megtört egy 2006 óta tartó átkot.

Szombaton késő este a most zajló NFL-rájátszás eddigi legjobb mérkőzését láthattuk. A szenzációs formában játszó Joe Flacco két touchdown-passzával 14-0-ra elhúzott ugyan a Baltimore Ravens, de a hazai környezetben játszó New England Patriots egyenlíteni tudott. Igen ám, csakhogy Tom Brady az első félidő hajrájában eladta a labdát, amit a Baltimore TD-vel büntetett, majd a harmadik negyed kezdetén is eljutottak a gólterületre.


Tom Brady beírta magát a történelemkönyvbe
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Patriots ugyanakkor nem az a csapat, amelyik feladná, a mérkőzés során másodszor is le tudta dolgozni 14 pontos hátrányát – korábban ilyenre nem volt példa az NFL-ben -, ráadásul Amendola második TD-je előtt igen trükkös, két passzos játékot húzott meg a házigazda. Egy mezőnygóllal ismét a Ravens kaparintotta meg a vezetést, de bő öt perccel a meccs vége előtt fordítani tudott a New England, és mivel Flacco kulcsszituációban eladta a labdát a hajrában, így a Patriots 35-31-re nyert és bejutott a főcsoport-döntőbe.

Joe Flacco élete egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, 282 yardot passzolt össze és négy TD-átadása is volt, mégsem ünnepelhetett. Tom Brady futott egy touchdownt – az elsőt -, emellett háromhoz asszisztált, amivel nem csak győzelemre vezette övéit, de a rájátszás statisztikáit tekintve leelőzte a legendás Joe Montanát, immár 46 TD-passznál jár a playoffban.

A meccs legszebb jelenete volt, amikor az elkapó, Julian Edelman adott TD-passzt:

2006 januárjában tudott utoljára mérkőzést nyerni a rájátszásban a címvédő, azóta sújtotta az átok a regnáló bajnokot. Ezt a csúf sorozatot törte meg magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Seattle Seahawks, amely hazai környezetben kerekedett felül a Carolina Panthersen.

Russell Wilson kiosztott három TD-passzt, Kam Chancellor pedig 90 yardos visszahordással ért el a gólterületen belülre. A Seahawks végül 31-17-re nyert.

Eredmények – NFL-rájátszás

AFC:
New England Patriots – Baltimore Ravens 35-31

NFC:
Seattle Seahawks – Carolina Panthers 31-17

Ajánlott videó

Olvasói sztorik