Sport

A fia ellen készül Dujshebaev

Talant Dujshebaev (talant dujshebaev, )
Talant Dujshebaev (talant dujshebaev, )

A magyar csapat szövetségi kapitányának fia is tagja a spanyol kézilabda-válogatott keretének.

Pénteken, a spanyolországi Oviedóban vendégszerepel a magyar férfi-kézilabdaválogatott, a rangos felkészülési torna első meccsét pedig rögtön a házigazda ellen vívja Talant Dujshebaev legénysége. A magyar együttes szövetségi kapitányára pikáns mérkőzés vár, ugyanis a spanyol keretben ott lesz a fia, a 22 éves Álex is. A Blikk cikke szerint ilyen családi összecsapásra még nem volt példa nemzetek közötti mérkőzésen.


Fotó: MTI

„Örülök, hogy a fiam megint ott van a spanyol keretben, de nem foglalkozom sem vele, sem a rivális többi játékosával. Sokkal jobban érdekelnek a mi kézilabdázóink. Elkezdtünk egy utat, még csak az első lépéseken vagyunk túl, így aztán nem másokkal, hanem magunkkal kell törődnünk” – mondta Dujshebaev a bulvárlapnak hozzátéve, hogy egyelőre az Európa-bajnoki selejtezőkre épül a csapat, de reméli, hogy ott leszünk majd a riói olimpián is.

A magyar csapat kapitányának fiát, Álexet rendkívül nagy tehetségnek tartják, ami nem csoda, hiszen már a 17. születésnapja előtt Bajnokok Ligája-mérkőzést játszott a Ciudad Real színeiben. A balkezes jobbátlövő jelenleg a macedón Vardar Szkopje játékosa.

„Büszke vagyok arra, hogy fiamat korosztálya legjobbjai között tartják számon” – mondta róla Talant Dujshebaev.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik