Sport

Megdőlt egy negatív ligarekord az NFL-ben

Carolina Panthers (carolina panthers, )
Carolina Panthers (carolina panthers, )

Az Arizona Cardinals mindössze 78 yardot tett meg a Carolina Panthers otthonában, ki is kapott. A Baltimore Ravens játékosa az év interceptionjét mutatta be Pittsburghben.

Szombaton elkezdődött az NFL rájátszása, a wild-card hétvége során két mérkőzést rendeztek a játéknapon. Először az Arizona Cardinals vendégeskedett Charlotte-ban, a Carolina Panthers otthonában. A vendégek dolgát rendesen megnehezítette, hogy csak harmadik számú irányítójuk, Ryan Lindley állt játékra készen és a 25 esztendős játékos nem is tudott maradandót nyújtani.

Ugyan az első félidő után még 14-13-ra a Cardinals vezetett, a harmadik negyedben megpecsételődött a vendégek sorsa: előbb Fozzy Whittaker futott egy 39 yardos touchdownt, majd Ted Ginn Jr. elejtette a labdát, amiből később Jonathan Stewart szerzett TD-t. A Panthers kilenc év után tudott ismét meccset nyerni a rájátszásban. Cam Newton, a 2011-es draft első helyén kiválasztott irányító 198 yardot passzolt össze, két átadásából is touchdown született.

Az Arizona Cardinals az első félidőben 65 yardot tett meg támadásban, a harmadik negyedben -3-at, a negyedikben pedig 16-ot, azaz 78 yarddal zárt, ami negatív ligarekord a rájátszásban. Az eddigi „csúcsot” a Cleveland Browns tartotta, amely 1958-ban csak 86 yardig jutott a New York Giants ellen.


Charles Johnson és Fernando Velasco, a Carolina játékosai ünnepelnek egy sack után
Fotó: Europress Fotóügynökség

A játéknap második mérkőzésén, melyet magyar idő szerint már vasárnap hajnalban rendeztek, a Baltimore Ravens látogatott Pittsburghbe. A két ősi rivális találkozóján a Steelers szerezte az első pontokat egy mezőnygólnak köszönhetően, innentől kezdve azonban a Joe Flacco vezette Baltimore diktálta a tempót, amely végül 30-17-re nyert. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy Terrell Suggs egészen elképesztő interceptiont mutatott be: lábbal kapta el a labdát.

A Ravens a főcsoport-elődöntőben a New England Patriots otthonába látogat.

Eredmények – NFL-rájátszás, wild-card

AFC:
Pittsburgh Steelers – Baltimore Ravens 17-30 (3-0, 6-10, 0-10, 8-10)

NFC:
Carolina Panthers – Arizona Cardinals 27-16 (10-0, 3-14, 14-0, 0-2)

Videó – Suggs interceptionje:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik