Sport

Hihetetlen öngól a fehérvári kapustól

Christian Engstrand (christian engstrand, )
Christian Engstrand (christian engstrand, )

Christian Engstrand, a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának svéd kapusa akarta megjátszani a korongot, de a saját kapujába lőtt.

Amint arról pénteken beszámoltunk, a székesfehérváriak szoros mérkőzést játszottak a Linz együttesével hazai környezetben, az utolsó harmad derekához közeledve is 1-1 volt az állás. Ekkor azonban olyan dolog történt, amit csak nagyon ritka esetben látni hokipályán: egy előrelőtt korongra a magyar csapat svéd hálóőre, Christian Engstrand csapott le és félfordulatból az alapvonal mögé szeretett volna passzolni, azonban kissé célt tévesztett és a saját kapujába csúsztatta a korongot.

A találatot hivatalosa Iberernek írták be, mert a jégkorongban nem létezik öngól, mindig annak adják, aki az ellenféltől utoljára hozzáért a játékszerhez. A Linz a végén még az üres kapuba is betalált és 3-1-re nyert.


Christian Engstrandot nagyon megviselte a hiba 

Pech volt ez a javából, mivel Engstrand a mérkőzés egészét tekintve remekül tette a dolgát a ketrec előtt. Kovács Csaba a találkozó után a meccset közvetítő Sportklub kamerája előtt elmondta, ez egy csapatsport és megígérték a kapusnak, hogy kijavítják ezt a hibát a folytatásban.

Videó – 12:27-től látható az ominózus öngól:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik