Sport

Folytassa, Dirk!

dirk nowitzki (dirk nowitzki, )
dirk nowitzki (dirk nowitzki, )

Dirk Nowitzki, a Dallas Mavericks német kosárlabdázója az NBA történetének nyolcadik legeredményesebb játékosává lépett elő.

A harmadik negyed legelején tartott a Dallas Mavericks és a Los Angeles Lakers mérékőzése az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján, amikor Dirk Nowitzki, a texasiak német klasszisa egy rá jellemző tempódobással a vendégek gyűrűjébe talált. Nem akármilyen dupla volt ez, Nowitzki ugyanis ezzel megelőzte Elvin Hayest az örökös pontlista nyolcadik helyén – a nemrégiben Michael Jordant lehagyó, ezúttal pihenő Kobe Bryant is állva tapsolta meg a németet.

Nowitzki a liga történetének legeredményesebb európai játékosa – 27 ezer 322 pontnál jár -, ráadásul győzelemet is ünnepelhetett a mérföldkő elérése mellett, a Mavericks ugyanis 102-98-ra nyert.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A Houston Rockets hosszabbításban győzte le a Memphis Grizzliest, a Detroitból kiebrudalt Josh Smith 21 ponttal vette ki a részét a győzelemből.

A játéknap egyik legjobb teljesítményét a denveri Kenneth Faried nyújtotta, aki 26 pontja mellé karriercsúcsot jelentő 25 lepattanót szedett le a Minnesota Timberwolves ellen megnyert összecsapáson.

Jared Dudley, a Milwaukee Bucks kosarasa is emlékezni fog a legutóbbi játéknapra, ugyanis tízből tíz mezőnykísérlete volt jó, ezzel pedig nagyban hozzájárult csapata Atlanta Hawks elleni győzelméhez.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Boston Celtics–Brooklyn Nets 107–109
Orlando Magic–Cleveland Cavaliers 89–98      
Atlanta Hawks–Milwaukee Bucks 77–107        
Detroit Pistons–Indiana Pacers 119–109            
Memphis Grizzlies–Houston Rockets 111–117 hosszabbítás után
New Orleans Pelicans–San Antonio Spurs 97–90
Oklahoma City Thunder–Charlotte Hornets 98–75      
Dallas Mavericks–Los Angeles Lakers 102–98
Denver Nuggets–Minnesota Timberwolves 106–102
Portland Trail Blazers–Philadelphia 76ers 114–93
Sacramento Kings–Phoenix Suns 106–115

Videó – a Dallas Lakers elleni győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik