Sport

Brutális csattanásoktól volt hangos az év

dez bryant (dez bryant)
dez bryant (dez bryant)

Az amerikaifutball-bajnokság idei szezonjában sem maradtunk nagy ütközések és mészárlások nélkül. Lássuk a legdurvább jeleneteket.

Megszokhattuk már, hogy az NFL-ben és az egyetemi ligákban a játékosok hétről hétre bemutatnak egy-egy rendkívül látványos játékot és touchdownt, ami azonnal bejárja a világsajtót. Persze ilyenkor előveszik a védőket, hogy miért nem voltak elég kemények. Amikor aztán a defense tagjai felszívják magukat, a lehető leghatékonyabb módon próbálják földre vinni az ellenfelet.

Idén az egyik leglátványosabb szerelést a New England játékosa, Brandon Browner mutatta be Ladarius Greennel szemben.

Antonio Brown keményen fejbe talpalta a Cleveland Browns rúgóját, Spencer Lanningot, amiért majdnem 2 millió forintra büntette meg a liga.

 
A denveri Emmanuel Sanders elképesztő ütés után tudott visszatérni a pályára.

Tömegbunyókból sem volt hiány 2014-ben, ám az egyik legdurvább balhét a New York Giants és a St. Louis Rams játékosai mutatták be az oldalvonal mellett.

Kétség kívül a legfájdalmasabb ütközést a dallasi Dez Bryantnek kellett kibírnia a San Francisco 49ers ellen. A Cowboys pechje, hogy Tony Romo itt épp eladta a labdát.

Eric Weddle vs Marquise Goodwin. A párharc nyertese a 29 éves védő, aki az egyik legjobb a posztján az NFL-ben.

Most pedig lássunk pár példát arra, hogy nem csak a profik között, hanem az egyetemi bajnokságban is megy a keménykedés, még pedig nem is gyenge módon.

Az alábbi jelentben Matthew Thomas, az FSU védője fejekte le a Florida játékosát.

 
A Texas cornerbackje, Quandre Diggs is bemutatkozott az ellenfélnek, tette mindezt úgy, hogy az elkapónak fogalmas sem volt arról, milyen sebességgel érkezik mögötte a “gyorsvonat”.

 
Chris Kirksey, a Browns védője biztosra ment Jake Locker ellen, ugyanis nem elég, hogy a fejét találta el ütközés során, még egy embereset be is húzott neki

 
Travis Wilson, a Utah irányítója próbálta meg átugrani az ellenfelét, de ez nem jött össze, majd a másik védő keményen megdolgozta QB-t, aki el is veszítette a sisakját a földetéréskor. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik