Sport

Forrtak az indulatok is a Fradi-Újpest pólómeccsen

gerendas-gyorgy(960x640).jpg (gerendás györgy)
gerendas-gyorgy(960x640).jpg (gerendás györgy)

A cím egy kicsit félrevezető. Gerendás György megkapta második kiállítását ebben a szezonban.

Szóval szombaton négy év után rendeztek zöld-fehér-lila derbit a férfivízilabda-bajnokságban. S hogy miért félrevezető a cím? Nos, azért, mert már nincs Újpest a bajnokságban, az újpesti hagyományokat az UVSE viszi tovább (ennek ellenére szinte mindenki Újpestként beszél a csapatról).

A lila köntös azonban ettől függetlenül több éve elengedhetetlen tartozéka a Hajós-uszodának, kiváló utánpótlás-nevelő műhellyé nőtte ki magát a klub. Amelynek a felnőttcsapata a nyár elején feljutott az élvonalba, így jöhetett össze a szombati derbi.

Ami a Fradit illeti: remekül szerepel a kicserélődött kerettel a bajnokságnak nekivágó csapat, a negyedik helyen állnak, és ezt a mérkőzést is hozták, a papírformának megfelelően.

A zöldek vezetőedzője Varga Zsolt, szakmai igazgatója pedig az Egerből a tavasszal menesztett Gerendás György, ketten szép munkát végeznek a Népligetben. Gerendás György azonban – sokak szerint szerencsére, mások szerint kevésbé üdvözítő módon – nem tud változni (vélhetően nem is akar), heves reklamálásaiból idén sincs hiány.



Fotó: waterpolo.hu

Pedig megfogadta, csendben marad a szezonban. Az OSC ellen kapta első piros lapját, szombaton pedig a harmadik negyedben a Ferencváros ellen is a lelátóra küldte Kun György játékvezető. Nem idéznénk, miket mondott a zsűriasztalnak a lelátóról (9-5-ös Fradi-vezetésnél egyébként), egy idő után onnan is elküldték.

Ami a másik félrevezető tölteléket illeti (visszautalunk a cikk címére): olyan nagy indulatok azért nem voltak. Gerendás reklamálása mellett a meccs végeztével Dávid Zoltán vezetésével videókamerával a kézben ment oda az UVSE-stáb a zsűrihez, hogy egy vitatott szituációt mutasson meg a döntéshozóknak – szintén megjelentek ott a zöldek is. Ahogyan korábban írtuk, a meccset 12-11-re a Ferencváros nyerte (a hazaiak csak a végén zárkóztak, amikor a Fradi már kiengedett).

Kétségtelen, a következetlenség jelen van a játékvezetői karban, s így a döntésekben is. Pénteken Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője “bukott ki” egyenes adásban a Szeged elleni meccset követően, amelyet simán nyert meg csapata. 

Gerendás György korábban a Sport24-nek is beszélt a meccseken bemutatott kirohanásairól, ezt az interjút itt lehet (érdemes) visszaolvasni.

A szombati eset bája, hogy a vízilabda szövetség Facebook-oldalán éppen “Gerenda” lányai védik meg édesapjukat, mondván “kell a show is” a meccsekre.   

Ajánlott videó

Olvasói sztorik