Sport

“Megérdemelt győzelmet arattak a magyarok”

női kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott)
női kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott)

Az ötödik helyért játszhat pénteken a franciák ellen a magyar női kézilabda-válogatott a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon, miután 29-25-re legyőzte az olimpiai bajnok norvég csapatot.

A szerdai mérkőzés előtt adott volt a forgatókönyv, hiszen mindenképp győzni kellett az északiak ellen ahhoz, hogy az ötödik helyért meccseljünk. A norvégok viszont nem vették félvállról a találkozót, hiszen gyorsan háromgólos előnyre tettek szert, majd a magyar válogatott agresszív játékának köszönhetően ledolgozta hátrányát, és a szünetbár már néggyel Németh András csapata vezetett.

Végül ezt a különbséget megtartva, 29-25-re diadalmaskodtunk, így az Eb-k történetében nyolc vereség után tudtuk legyőzni a norvégokat, és tétmérkőzésen kilenc év, hat összecsapás nyeretlensége szakadt meg ellenük. Ezzel a sikerrel azt is elérte a csapat, hogy nem kaphat kiemelt ellenfelet vasárnap a jövő évi dániai vb selejtezőjében.

 Fotó: MTI

Németh András a meccs utáni sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy helyén kell kezelni a győzelmet, hiszen ez a mérkőzés csapatának volt igazán fontos.
   
“Bebizonyítottuk, hogy tudunk támadni is, nem csak védekezni. Lekerült az a teher a játékosokról, ami még akkor voltuk rajtuk, amikor az elődöntő volt a tét. Most felszabadultabban játszhattunk. A keddi szünnapon sokat beszélgettünk, és átbeszéltük, hogy lehetünk sikeresek a norvégok ellen” – mondta Németh, aki külön köszönetet mondott Debrecennek a szeretetért, vendéglátásért.
    
Bulath Anita, a magyar csapat legeredményesebb játékosa így fogalmazott: “Boldogok vagyunk, hogy nyertünk, és kijavítottuk a dánok elleni fiaskót, és játszhatunk az ötödik helyért.”
    
“Nagyon jó csoportot sikerült megnyernünk. A mai meccsen nem tudtunk végig koncentrálni, így a magyarok megérdemelt győzelmet arattak” – mondta Thorir Hergeirsson, a norvégok szövetségi kapitánya, a betegen pálya lépő Tomori Zsuzsanna pedig így nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

“Tegnap másfél órát beszéltünk, hogy mit hogyan kellene csinálni. Dühösek voltunk magunkra, mert a dánok ellen bután játszottunk. Úgy voltunk vele, hogy a norvégok ellen mi vesztenivalónk lehet, ezért felszabadultan játszhatunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik