Sport

Kiss Éva a számok szerint is fantasztikus

Kiss Éva (kiss éva, )
Kiss Éva (kiss éva, )

A magyar női kézilabda-válogatott hálóőre jelenleg a második helyen áll a kapusok rangsorában a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon a védési hatékonyságot és a védett lövéseket tekintve.

A sikeres csapat receptje úgy kezdődik: végy egy jó kapust – úgy tűnik ezzel nálunk nincs probléma. Kiss Éva oroszlánrészt vállalt abban, hogy a magyar együttes bejutott a legjobb hat közé az Eb-n és Franciaország ellen az ötödik helyért játszhat. A kontinenstorna hivatalos honlapjának statisztikái szerint is kiválóan teljesít, a hálóőrök rangsorában ugyanis az előkelő második helyen áll.

Kiss eddig hat meccsen lépett pályára és összesen 175 lövéssel nézett farkasszemet, ami a TOP20-ban a harmadik legtöbb. Ezek közül 71-et hárított – a többi közt három hétméterest –, amelynél csak a románok portása, Paula Claudia Ungureanu mutatott be több védést, 80-at.


Kiss Évához sokszor csak úgy ragad a labda
Fotó: MTI

Ami a védési hatékonyságot illeti, Kiss 41 százalékkal teszi a dolgát, ennél csak egyetlen jobb mutató van az egész mezőnyben: az elődöntőbe jutott norvég válogatott kapusa, Silje Margaretha Solberg 42 százalékkal teljesített eddig a kapu előtt.

Kiss Éva eddig a legjobb teljesítményt a dánok elleni fájó vereség alkalmával nyújtotta, akkor majdnem minden második lövést hatástalanította (48 százalék). A spanyolok ellen ment neki kevésbé jól, akkor 25 rádobásból hétnek állta útját, ami 28 százalékos produkció.

Reméljük, hogy a pénteki, franciák elleni összecsapáson is hozni tudja a jó formáját a Papp László Sportarénában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik