Sport

Németh Andrást kioktatta a dán szövetség sportigazgatója

Kristiansen (kristiansen, Kristina Kristiansen, tóth Gabriella, )
Kristiansen (kristiansen, Kristina Kristiansen, tóth Gabriella, )

Ulrik Wilbek elmondta, mit kellett volna tennie a női kézilabda-válogatottunk szövetségi kapitányának. De ezen már ne keseregjünk, nézzünk előre.

“Erre a taktikára is van ellenszer, rengeteg mindent ki lehetett volna próbálni. Én két perc után időt kértem volna, és gyors játékra, valamint rengeteg futásra kértem volna a csapatot, hogy mindig a vészkapusnak lehessen lőni, ne legyen ideje az ellenfélnek cserélni. Persze, nagy volt a nyomás, de akkor sem értem, miért nem tettek valamit...” – fejtette ki Ulrik Wilbek, aki korábban a dán férfi és női kézilabda-válogatottat is sikerrel irányította és jelenleg az északi ország szövetségének sportigazgatója a tv2.dk-nak.

 
Kristina Kristiansen (kékben) nevét minden bizonnyal egy életre megjegyeztük
Fotó: europress 

A szakember elárulta azt is, úgy tudja, a nemzetközi szövetségnél már tárgyalnak egy szabályról, amely megtiltja ezt a fajta taktikai húzást, mert ha valaki felteszi majd a kérdést: tényleg ilyennek szeretnénk ezt a sportot, nem biztos, hogy igen a válasz. Szerintünk nincs semmi gond ezzel. A jelenlegi szabályok engedik, miért ne kockáztathatna az, aki akar, különösen, ha az ellenfél képtelen reagálni a taktikára?

De tekintsünk inkább előre. Válogatottunk ma este 20:30-tól Norvégia ellen próbálja meg a lehetetlent. Pontot kell szereznünk, ellenkező esetben teljesen kiszolgáltatottakká válunk a többi eredménynek.

Ha valami csoda folytán történelmi győzelmet aratunk – kontinensviadalon 8-0 a mérlegünk -, úgy hat ponttal zárjuk a csoportkört, és biztosan a harmadik helyen végzünk – az 5-6. helyért játszhatunk a Papp László Sportarénában.

Ha döntetlen lesz a végeredmény, úgy öt pontunk lenne, és és a harmadik helyhez, a folytatáshoz Dánia le kell győzze győzze Spanyolországot.

Vereség esetén é, s ha Románia legyőzi Lengyelországot még az is előfordulhat, hogy ötödikek leszünk.

Kézilabda Európa-bajnokság:

A magyar-csoport állása:

1. Norvégia 4 4 109–90 19 8
2. Dánia 4 2 1 1 101–95 6 5
 3. Spanyolország 4 2 2 102–99 3 4
 4. MAGYARORSZÁG 4 2 2 95–92 3 4
 5. Románia 4 1 1 2 89–96 –7 3
 6. Lengyelország 4 4 88–112 –24 0

 

A szerdai program:

Lengyelország–Románia16.00 (Tv: Sport1)
Spanyolország–Dánia18.15 (Tv: Sport1)
MAGYARORSZÁG–Norvégia20.30 (Tv: M1)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik