Sport

Országos csúccsal bronzérmes Hosszú Katinka

Hosszú Katinka 25.96 másodperces magyar csúccsal harmadik lett az 50 méter hát vasárnapi döntőjében, ezzel négy arany és két ezüst után hetedik érmét szerezte az úszók dohai rövidpályás világbajnokságán.

A katari vb egyik legeredményesebb versenyzője az úszásnem legrövidebb távján saját korábbi országos rekordját javította meg. A régi csúcs 26.10 másodperc volt, amelyet idén augusztus 31-én állított fel a világkupa-sorozat dubaji állomásán.

A 25 esztendős Hosszú Katinka 25 méteres medencében pályafutása 12. vb-érmét nyerte, a rövidpályás világbajnokságok történetében pedig a 25. magyar medál megszerzése fűződik a nevéhez.

Fotó: Europress fotóügynökség

“Tök jó az ötven, azt sem érzem, hogy úsztam – nyilatkozta lelkendezve a magyar szövetség Facebook-oldalán. – Beérés után majdnem ráfordultam egy újabb hosszra, annyira hozzászoktam a százas-kétszázas számokhoz. Amúgy szerintem elég jól ment, a forduló nagyon sokat számított, ott hoztam igazán a többieken. Nagyon boldog vagyok, ötvenen vb-érmet nyerni az szerintem nagyon király!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik