Sport

Budapestig szeretne jutni a kéziválogatott

Szeretne eljutni a helyosztókig a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon.

Vasárnap rajtol a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda-Európa-bajnokság. A mieink erős csoportba kerültek, sorrendben Oroszország, Lengyelország és Spanyolország lesz Németh András csapatának ellenfele.

„Az oroszoknál Jevgenyij Trefilov szövetségi kapitány megosztó személyiség. Azok játszanak a válogatottban, akik elfogadják őt. Elképzelhető, hogy fiatal csapattal érkeznek. A spanyol csapat sötét ló, Aguilar és Pena a magyar bajnokságban játszanak, a selejtezőkön kifejezetten szép kézilabdát láttam tőlük. A nagy problémám a világbajnoki negyedik Lengyelország. A leggyengébb kalapból került a csoportunkba, pedig messze nem oda való. Komoly csapat és folyamatosan fejlődik” – mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya az Eb honlapjának.

Németh arról is beszélt, hogy a felkészülés kezdetén három világklasszissal számoltak, de Görbicz Anita és Zácsik Szandra is várandós, így Tomori Zsuzsanna maradt egyedül a keretben.

„A debreceni középdöntőben ott a helyünk, aztán hogy a várhatóan norvég-dán-román trióval mit kezdünk, nehéz megmondani. Szeretnénk eljutni a budapesti helyosztókig, de nagyon kiegyenlített Eb lesz” – mondta az esélyekről a kapitány.

A magyar válogatott vasárnap, Győrben az oroszok ellen kezdi el az Eb-t.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik