Sport

Bacskai simán verte a meglepetésembert

A 2010-es Európa-bajnok Bacskai Balázs nem adott esélyt a meglepetésember Csiki Zoltánnak, s magabiztosan győzött a 75 kilogrammosok között a kecskeméti ökölvívó országos bajnokság szombati döntős programjában, melynek legváratlanabb eredménye 60 kilóban született, miután a nyolcszoros ob-győztes Varga Miklós kikapott.

A meccsek sorát a 49 kilósok döntője nyitotta, melyben a sokszoros magyar bajnok, s idén már egyszer visszavonult Ungvári István leiskolázta Virbán Márkot, akire a második menetben többször számolni kellett, s még a második szünet előtt leléptették. Az 52 kilogramm fináléja már lényegesen kiélezettebb összecsapást hozott, Nokta Norbert és Czifrik János közönségszórakoztató meccset vívott egymással, rengeteg ütéssel és találattal, a győzelmet egyhangú pontozással Nokta szerezte meg.
   
A szakma sokat várt az 56 kg-os aranymeccstől, Gálos Viktor és Szőrös Márk csatájától, mely a papírformának megfelelően nagy küzdelmet hozott, igaz, rengeteg volt a pontatlanság és a hajrában már a szabálytalanság sem volt ritka. Végül megosztott pontozással Gálos győzött, sikere után pedig szoríthatott testvéréért, Rolandért, aki 60 kilóban a kategóriát Magyarországon hosszú évek óta uraló Varga Miklós ellen lépett ringbe.


 Fotó: MTI

A folytatásban előbb Nyéki Georgián (64 kg), majd Benkő László (69 kg) sikerét láthatta a Messzi István Sportcsarnok szép számú közönsége, majd következett a középsúlyú (75 kg) finálé, melyben a 69 kiló 2010-es Európa-bajnoka, Bacskai Balázs azzal a Csiki Zoltánnal találkozott, aki a negyeddöntőben az olimpiai és világbajnoki ötödik, Eb-bronzérmes Harcsa Zoltánt ütötte ki nagy meglepetésre.

A meccs elején érezhető volt, hogy Bacskai tisztában van ellenfele erősségével, s nagyon zártan bokszolt, ütésindításai után azonnal ismét fenn volt a fedezéke. Csiki egy rászámolással kibírta az utolsó három percet, Bacskai Balázs pedig egyhangú pontozással győzött.
  
A félnehézsúlyú (81 kg) döntő nagyszerű összecsapást hozott Hámori Ádám és Harcsa Norbert, Zoltán bátyja között, aminek végén 2-1-re Hámori nyert, igaz, Kovács László szövetségi kapitány kissé értetlenül állt a pontozás előtt, mivel ő Harcsát látta jobbnak. A nap zárásaként aztán a nehézsúlyban (91 kg) Sávoly Gergő, míg szupernehézben (+91 kg) Bernáth István győzött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik