Sport

Eb-ezüstérmes a női curlingcsapatunk

A B csoportos culing Európa-bajnokság svájci döntőjében Norvégia győzött, de a mieink jövőre így is az A csoportban folytatják.

Már beszámoltunk róla, hogy a Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Sándor Nikolett, Nagy Tímea (edző: Palancsa Zoltán) összeállítású magyar válogatott (az UTE Bálnák csapata) döntőbe jutott Champeryben, ezzel kivívta a jogot, hogy jövőre az Eb-re kijutott magyar csapat az A csoportban, Európa legjobb tíz csapata között szerepeljen.

Ehhez Ausztriát verték a lányok az elődöntőben. A fináléban Norvégia várt a mieinkre. Ott a skandinávok nyertek 10-6-ra, ezzel a magyar válogatott ezüstérmes lett. Így is óriási bravúr a feljutás.

A Hall Krisztián, Ézsöl Gábor, Belleli Lajos, Nyitrai József, Fóti Balázs (edző: Vaspöri Tamás) összeállítású magyar férficsapat nem jutott döntőbe, ők a bronzért szálltak harcba, de ott Anglia jobbnak bizonyult, 8-5-re elveszítették a mieink a meccset, így a 4. helyen zártak. 

A férfiaknál a döntőben Finnország 7-6-ra verte Hollandiát, ezzel aranyérmes lett, ez a két csapat jutott az élvonalba.

Ami az A csoportos Európa-bajnokságot illeti (ezt szintén Svájcban rendezik): a nőknél orosz-svájci, a férfiaknál svéd-norvég döntőt rendeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik