Sport

Mocsai: Túl vagyunk a kritikus időszakon

Csökken az esélye annak, hogy Mocsai Tamásnak belső vérzései legyenek.

Amint arról írtunk, Mocsai Tamás autóbalesetet szenvedett a hétvégén: a 67-es főútvonalon ütött el egy szarvasmarhát, majd a személygépkocsijába hátulról belement egy tehergépkocsi. A korábbi válogatott kézilabdázó súlyos sérüléseket szenvedett, de az életveszélyen már túl van. Édesapja, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szakmai igazgatója, Mocsai Lajos a Blikknek elmondta, talán jó úton halad fia a gyógyulás felé:

„Túl vagyunk a hetvenkét órás kritikus időszakon, csökken az esélye, hogy belső vérzései legyenek, a legnagyobb veszélyt a fertőzések jelentik. Remélhetőleg a koponyájában és a testében a vérömlenyek lassan felszívódnak, talán jó úton tartunk a gyógyulás felé, amely több hétig eltarthat”idézi a bulvárlap Mocsai Lajost.

A Blikk a későbbi következményekről is kérdezte a férfi-kézilabdaválogatott nemrégiben leköszönő szövetségi kapitányát, aki leszögezte, igyekszik megmaradni az édesapa szerepében, arról majd a fia dönt, mi lesz az ügy folytatása.

Nem ez volt az első hasonló baleset a környéken, pár nappal korábban egy mentő ütközött ugyanazon az úton egy tehénnel, akkor hárman sérültek meg. Pausz Zoltán közlekedési szakértő a Blikknek elmondta, ha nem volt kint olyan tábla, amin egy tehén látható, akkor felvetődik az állat tulajdonosának felelőssége, de abban az esetben is csak polgári peres eljárásban lehet érvényesíteni a kártérítési igényt.

Udvaros Zoltán a tulajdonosa annak a telepnek, ahonnan a tehén elszökött. A gazda a TV2 Tények c. műsorában beszélt arról, hogy rendőrségi feljelentést kíván tenni, mert állítása szerint valaki szándékosan működésképtelenné a védőrendszert, az állat ezért tudott elszökni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik