Sport

Magyar válogatott lenne a gólerős csatár

Az aktuális IIHF-szabályok szerint Andrew Sarauer, a Fehérvár AV19 csatára már a krakkói világbajnokságon magára húzhatja a címeres mezt.

Sarauer örömmel vállalná a magyar válogatottbeli szereplést, erről csapattársa, Tokaji Viktor, valamint Palkovics Krisztián beszélt a Sportklub Tv EBEL-magazinjában.

A jegkorongblog.hu beszámolója szerint az MJSZ-től kapott tájékoztatás szerint az aktuális IIHF-állásfoglalás értelmében jövő áprilisban Sarauer minden feltételt teljesít, az elmúlt két szezont Magyarországon jegyzett csapatnál töltötte és eközben legalább 16 hónapig folyamatosan magyar klub alkalmazásában állt.

Fotó: MTI

Már csak útlevelet kell szereznie, amelynek feltétele a magyar állampolgárság. Így gyakorlatilag csak Rich Chernomaz szövetségi kapitányon és stábján múlik Sarauer krakkói szerepeltetése.

A 193 centiméter magas csatár az előző szezonban 58 EBEL-mérkőzésen 22 gólt szerzett és 30 gólpasszt adott, ez évben 18 meccsen 23 ponttal áll, ezzel a magyar csapat legjobb pontszerzőjeként összesítésben 5. az EBEL kanadai táblázatán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik