Sport

Éhezőknek termel édesburgonyát a dollármilliók helyett

Jason Brown 2009. februárjában 37,5 millió dolláros szerződést kötött a St. Louis Rams csapatával. A liga akkoriban legjobban keresett centeréből végül farmer lett.

A játékosnak 2014. nyaráig szólt a kontraktusa, 2012-ben azonban felhagyott a profi sporttal. Teljesítménye jóval alulmaradt a vártnál, a 2011-es szezonban pedig már csak padozott Steve Spagnuolo remeklése miatt.

Fotó: Europress fotóügynökség

Az idény végi edzőváltás nem kedvezett neki, Jeff Fisher nem tartott rá igényt. Ezt követően megfordult még a Panthers, a 49ers és a Ravens csapataiban is, de nem igazolta le egy csapat sem. 29 esztendősen visszavonult és farmerkedni kezdett.

Észak-Karolinában kezdte újra az életét. Először beruházott egy 1000 angol hold területű földterületbe, majd a legnagyobb videómegosztó portálon megtanult földet művelni. Nyilván ebben a helyi farmerek is sokat segítettek neki. Mára már 45 tonna édesburgonyát takarított be öt angol holdon.

Fotó: Europress fotóügynökség

Brown minden terményből az első aratást az éhezőknek adja. Állítólag Isten inspirálta, hogy farmer legyen. 

Nem a korábbi center az egyetlen, aki milliókat hagyott az NFL-ben, John Moffitt, a Broncos falembere szezon közben vonult vissza, míg tavasszal a Steelers futója, Rashard Mendenhall döntött úgy, hogy a testi épségét választja a pénz helyett – írja a 120yard.blog.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik