Sport

Hurrá: 20 év után elkészült a sportcsarnok

Valamikor még 1994-benkezdődött a Tüskecsarnok építése, ami félúton megállt, majd rohadt bő tucat évet. A multifunkcionális sportközpont hivatalos megnyitója november végén lesz.

Az eltervezett menetrend szerint november első felében befejeződött a Tüskecsarnok építése – számolt be a Nemzeti Sportközpontok. A hivatal szakemberei ezekben a napokban helyiségről-helyiségre átveszik a kész épületet a kivitelezőtől, és javíttatják az esetleg felmerülő apróbb garanciális hibákat, hiányosságokat.

Forrás: mnsk.hu

A tervek szerint az új multifunkcionális sportközpont hivatalos megnyitója november végén lesz. Ezután azonnal benépesül Budapest új sport- és rendezvénycsarnoka, hiszen már idén több tömegrendezvénynek ad otthont a Tüskecsarnok. A szabadidős sportolókat pedig januártól, akciós árakkal várja a Tüskecsarnok fitness és wellness részlege.

Forrás: mnsk.hu

Budapest új sportfellegvárának építése még a 90-es évek elején kezdődött, aztán több mint tizenöt évre félbeszakadt, az építmény pedig hosszú ideig a főváros egyik szégyenfoltja volt. A kormány 2012-ben döntött a létesítmény befejezéséről, és az elmúlt bő két év tervezési, valamint kivitelezési munkái után mostanra elkészült a 4000 fős multifunkcionális nagycsarnok, a szabadidős sportolókat váró sportcentrum és a kétszintes mélygarázs. 

9 milliárdból újították fel és uszoda is lesz mellette.

Forrás: mnsk.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik