Sport

Örülhetnek a győri lányok – van az új aréna, van új induló

audi aréna (audi aréna)
audi aréna (audi aréna)

Szombaton ünnepélyes keretek között adják át Győrben a város új, 5500 férőhelyes sportcsarnokát, az Audi Arénát.

 
Az utolsó simításokat végzik
Forrás: facebook.com

Hogy egy 130 ezres városnak, amely olyan sportkultúrával rendelkezik, amilyennel Győr, nem volt eddig egy valamirevaló sportcsarnoka az szégyen. Nem lebecsülve az 1976-ban átadott Magvassy Mihály Sportcsarnok – ez megújult közben és megmarad az új mellett – funkcionalitását, azért azt nyugodtan leszögezhetjük, a 38 évvel ezelőtti kívánalmaknak megfelelő 2000 férőhelyes sportcsarnok már nem felel meg a kor kívánalmainak. Méltatlan helyszíne maradt csupán a BL-sikereknek.

 
Forrás: facebook.com

Mi több, Győr egyszerűen kinőtte. Nem csak a kézislányok iránt  megnövekedett érdeklődés miatt, hanem úgy általában. Hogy egy ekkora városban – plusz vonzáskörzet – ne legyen nagyszabású rendezvény befogadására alkalmas épület, amely koncerteknek, vásároknak egyéb rendezvényeknek adhat otthont, az nem helyénvaló.

 
Forrás: facebook.com 

Szombaton, 15 órától lesz ilyen, ugyanis ekkor adják át az alig egy éve, rohamtempóban épülő Audi Arénát. A látványos program Orbán Viktor miniszterelnök, Borkai Zsolt polgármester és a névadó Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke, Thomas Faustmann megnyitóbeszédét követően a „Sport és kultúra találkozása Győrben!” címmel indul. Akkora az érdeklődés, hogy a belépés előregisztrációs jegyhez kötött, de amúgy ingyenes

 
Forrás: facebook.com

Ott lesznek természetesen a Győri AUDI ETO KC kézilabdás lányai és stílszerűen innen kelnek útra a vasárnapi, zágrábi Bajnokok Ligája mérkőzésre. Az esemény 16.00 órától Rúzsa Magdi élő koncertjével zárul. Utóbbi egyben ősbemutató is lesz, hiszen ekkor csendül fel először a Győri Audi ETO KC új indulója is.  

 
A Magyar Állam közel ötmilliárd forintos támogatásával megvalósult új sportcsarnokban november 23-án már BL-mérkőzést rendeznek. De később nem csak sport lesz itt. Koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb eseményeinek új győri otthona is lesz az Audi Aréna, hogy mást ne mondjunk, az Illés Együttes december 19-én, az ABBA The Show 28-án, míg január 9-én Thomas Anders és a Modern Talking Band lép fel.

Forrás: facebook.com 

 
Jövő hétvégén már itt öltöznek át a lányok  a soros BL-meccsre
Forrás: facebook.com 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik