Belföld

Audi Aréna épül Győrött?

Győr és az Audi Hungaria Motor Kft. vezetése előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy a város új, multifunkcionális csarnoka az alapkőletételtől kezdve az Audi Aréna nevet viselje.

A német tulajdonú cég a Bajnokok Ligája-győztes női kézilabdacsapatnál és a magyar bajnoki címvédő labdarúgóklubnál is kulcsszerepet játszik.

“Örülünk az ETO KC jó eredményeinek és annak is, hogy nemsokára elkezdődik a csapatnak is otthont adó új, multifunkcionális csarnok építése” – mondta el Lőre Péter, az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs igazgatója, aki két győri klub vezetésének is tagja.

Jövőre elkészülhet a csarnok

Hozzátette: nagyon fontos, hogy legkésőbb a jövő év végére elkészüljön a létesítmény, hiszen decemberben a tervek szerint ott már női Európa-bajnoki kézilabda-mérkőzéseket játszanának. Amennyiben a győri csarnok nem készül el időben, úgy a tartalékhelyszínnek jelölt Veszprém Aréna lép a helyére a kontinensviadalon.

A Kisalföld napilap úgy tudja, hogy a vállalat a jövőben még jelentősebb szerepet vállalhat az ETO FC szponzorálásában is. A gyáróriás 2011-ben kötött hároméves megállapodást a labdarúgóklubbal, amelyet évi 1 millió euróval támogat. A hírek szerint ez az összeg akár a duplájára is nőhet, és ennek fejében a labdarúgócsapat is felvenné az Audi nevét.

Az Audi után keresztelhetik el

“Ezt a hírt egyelőre nem tudom megerősíteni” – folytatta Lőre Péter. – “Az biztos, hogy a jövő év elején megkezdődnek a tárgyalások az Audi és az ETO FC között a 2014 nyarán lejáró szponzori szerződés meghosszabbításáról. A magunk részéről nyitottak vagyunk és szeretnénk folytatni a közös munkát, mert elégedettek vagyunk az ETO FC által elért eredményekkel.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik