Sport

Svéd játékos lett az idei pókervilágbajnok

Martin Jacobson ellenállhatatlan játékkal rukkolt elő a pókervébé kilencfős döntőjében, jutalma a világbajnoki cím, na meg a tízmillió dolláros fődíj volt.

Már júliusban összeült a póker világbajnokság, azaz a World Series of Poker fináléja, a döntőre csak most került azonban sor, mely végül a svéd Martin Jacobson győzelmével ért véget, aki a bajnoki cím mellé zsebre vághatta a 2,5 milliárd forintnak megfelelő főnyereményt is – írja a Poker.hu.

Fantasztikus döntőt láthattak a Las Vegas-i Rió kaszinó Penn & Teller színháztermének nézői, akik a WSOP Main Event kilenc finalistáinak szurkolhattak a kétnapos ütközet során. Igazi nemzetközi csata volt ez, ahol hat különböző ország játékosa vette fel a harcot a tízmillió dollárt érő aranykarkötőért.

Az élen a holland Jorryt van Hoof kezdhetett, ellenfelei közt három amerikai, valamint egy-egy spanyol, norvég, mexikói, svéd és brazil játékos volt. A legtapasztaltabb kártyás Martin Jacobson lehetett a döntőben, aki azonban az egyik legkevesebb zsetonnal kezdett.

A pókerben viszont nem csak a szerencse számít, hanem a tehetség, a tudás és az önfegyelem is, amiből Jacobsonnak mind megadatott, és ezeket a döntőben maximálisan is érvényesítette. Hiába érvényesült a szinten minden partiban támadó van Hoof akarata az első játéknapon, Jacobson türelme és precíz játéka azt eredményezte, hogy ő is ott lehetett a top háromban, Felix Stephensen és van Hoof mellett.

Addig sorrendben a tavaly ugyancsak kilencedik helyet szerző Mark Newhouse, majd Bruno Politano (8.), Dan Sindelar (7.), Andoni Larrabe (6.), az amatőr csocsóvilágbajnok, Billy Pappas (5.) és William Tonking távoztak a verseny hétfő napján.

A keddin aztán a visszatért három játékos közül már Jacobson akarata érvényesült, aki kíméletlenül kihasználta ellenfelei hibáit, és viszonylag könnyedén hódította el a bajnoki címet. A győzelemhez vezető úton először van Hoofot, majd Stephensent búcsúztatta, és végül tízes drillel nyerte meg a tízmillió dollárt, azaz a 2,5 milliárd forintos fődíjat, na meg a WSOP aranykarkötőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik