Sport

Floyd Mayweather még C. Ronaldót is veri

A portugál labdarúgót ezúttal nem Messi, hanem az ökölvívó utasította maga mögé, mégpedig a 2014-es jövedelmek tekintetében. Azért nem sajnáljuk, van mit a tejbe aprítania.

Kiadta a szokásos éves kereseti listáját a Forbes Magazin, amelyet sport téren a pályafutása alatt eddig veretlen egyesült államokbeli profi ökölvívó, Floyd Mayweather vezet szerény 105 millió dolláros idei jövedelemmel. Az egyszerűség kedvéért 250-es dollárral számolva ez nem kevesebb, mint 26,25 milliárd forint… Ezt a nem kis összeget 72 perc alatt gyűjtötte össze, ugyanis az elmúlt 12 hónapban ennyit töltött Canelo Alvarez és Marcos Rene Maidana elleni két mérkőzésén a ringben – mármint mérkőzés közben.

Az élvonalban eddig többnyire golfosok, amerikai futballisták álltak ezért is érdekesség, hogy a második helyet labdarúgó foglalja el, mégpedig C. Ronaldo 80 millió dollárral. A harmadik a kosaras LeBron James, kosaras 72,3 millió dolláros bevétellel.

A pénz, a sporttal megtermelt jövedelem tekintetében eléggé egységes a véleményük a sportolóknak. Mayweather szerint ő minden centet megérdemel, hiszen, az emberek fizetnek azért hogy őt láthassák, míg a tévétársaságok és a szervezők hatalmas összegeket kaszálnak ezen, és ahogy vallja; “ebből pedig engem is megillet egy rész“.

Cristiano Ronaldo sem gondolkodik másképp: “A futball a szórakoztatóipar része lett, s nekünk, játékosoknak is jár egy szelet a tortából” – fejtette ki az aranylabdás labdarúgó.

A világ legjobban fizetett sportolói 2014:

1. Floyd Meyweather (amerikai, ökölvívó) 105 millió dollár

2. Cristiano Ronaldo (portugál, labdarúgó) 80 millió dollár

3. LeBron James (amerikai, kosárlabdázó) 72,3 millió dollár

4. Lionel Messi (argentin futballista) 64,7 millió dollár

5. Kobe Bryant (amerikai kosárlabdázó) 61,5 millió dollár

6. Tiger Woods (amerikai golfozó) 61,2 millió dollár
 
7. Roger Federer (svájci teniszező) 56,2 millió dollár

8. Phil Mickelson (amerikai golfozó) 53,2 millió dollár
   
9. Rafael Nadal (spanyol teniszező) 44,5 millió dollár

10. Matt Ryan (egyesült államokbeli amerikaifutballista) 43,8 millió dollár

Ajánlott videó

Olvasói sztorik