Sport

Történelem, rekordbeállítás és mészárlás az NFL-ben

Az Aaron Rodgers vezette Green Bay Packers oktatta a rivális Chicago Bears csapatát. A "sajtfejűek" irányítója már az első félidőben hat TD passzt osztott ki. A New York Jetset erősítő Michael Vick az első irányító a liga történetében, aki elérte a hatezer futott yardot. Payton Manning két labdát is eladott, mégis simán nyert a Denver, ahogy a Seattle is.

Hajnalban a Green Bay Packers az ősi rivális Chicago Bears csapatát fogadta az NFL-ben. A hazaiak irányítója hamar eldöntötte a lényegi kérdéseket, miután a félidőben már hat touchdown átadásnál járt. Aaron Rodgers ezzel beállította az NFL-rekordot, mivel előtte csak egy ember volt képes arra, hogy az első játékrészben hat TD-passzal jeleskedjen, Daryle Lamonica 1969-ben. A második félidőre már nem maradt kérdés a győztes kilétével kapcsolatban, a hazaiak 55-14-re kiütötték a “medvéket”.

 Fotó Europress Fotóügynökség

Payton Manning és a Denver Broncos jó esélyekkel látogatott Oaklandbe, mivel a hazaiak még nem tudtak nyerni a szezonban. Három perccel a félidő vége előtt még az Oaklandnél volt az előny, ám aztán helyre állt a világ rendje és tízpontos denveri vezetéssel mentek szünetre a csapatok. A folytatás már a vendégekről szólt, akik végül magabiztosan 41-17-re győztek. Manning 5 TD-passza mellett két labdát is eladott, ami tőle szokatlan volt.

A tavalyi bajnok Seattle Seahawks hazai pályán fogadta Eli Manningéket. Az utolsó negyedre 17-17-es állással mentek a csapatok. A Manning vezette New York Giants remekül helyt állt a seattle-i oroszlánbarlangban, ám a záró felvonásban elpártolt tőlük a szerencse. A vendégek irányítója peches módon eladott egy labdát, majd több labdavesztés után is a hazaiakhoz került a játékszer. Végül Marshawn Lynch és Russel Wilson szétfutották a New York-i védelmet, és 38-17-re legyőzték a Giantset.

Michael Vick, a New York Jets játékosa az NFL történetének első irányítója, aki elérte 6000 futott yardot. A 34 éves sportoló a Pittsburgh Steelers elleni meccset megelőzően 5967 yardnál járt, a mérkőzésen pedig 39-et futott, így 6006 futott yardja van jelenleg.

NFL eredmények a 10. játékhéten

Baltimore Ravens – Tennessee Titans 21-7
Buffalo Bills – Kansas City Chiefs 13-17
Detroit Lions – Miami Dolphins 20-16
New Orleans Saints – San Francisco 49ers 24-27 (hosszabbítás után)
New York Jets – Pittsburgh Steelers 20-13
Tampa Bay Buccaneers – Atlanta Falcons 17-27
Oakland Raiders – Denver Broncos 17-41
Arizona Cardinals – St. Louis Rans 31-14
Seattle Seahawks – New York Giants 38-17
Green Bay Packers – Chicago Bears 55-14 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik