Sport

Babos jól kezdett, majd leblokkolt

A magyar teniszező három szettben kikapott Caroline Garciától a Limoges-i Challenger-torna első fordulójában.

A 21 éves Garcia a 38. helyen áll a legfrissebb világranglistán, így a szabályoknak megfelelően a top50-eseknek járó szabadkártyával indulhatott Limoges-ban. Alize Cornet visszalépése után pedig ő lett a verseny legelőkelőbben rangsorolt teniszezője, igaz „csak” a 2. kiemelési számmal – írja a babostimea.hu.

Az 50 perces első játszmában Timi végig kiválóan adogatott, összesen 9 ászt ütött, nem volt kettőshibája. Garcia is folyamatosan hozta a szerváit, 2:2 után 3 bréklabdát hárított.

A rövidítésben Timi már 5-0-ra is vezetett, majd 6-1 után gyorsan 6-4 lett az állás. Szerencsére a következő adogatópontot megnyerte a magyar játékos, így lezárta a nyitó szettet.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A második játszmától kezdve azonban már Garcia volt a pontosabb. Az első gémben úgy brékelt, hogy ellenfele két ász mellett három kettőshibát is vétett. A francia játékos ezután esélyt sem adott Timinek, 2:0 után 15-re brékelt, majd 4:0-ra is vezetett.

A magyar játékos 5:1 után 30-ra veszítette el szerváját, jöhetett a döntő felvonás.

A harmadik szett elején Timi két bréklabdáról még megnyerte adogatását, de 2:1 után Garcia újra brékelt 30-ra…Ezután pedig a hazaiak kiválósága már kiválóan adogatott, így nem volt esély a fordításra.

Timi még felzárkózott 4:2-re, majd 5:3-ra, de az utolsó gémben csak két labdamenetet tudott nyerni fogadóként. Garcia a második meccslabdát használta ki.

Eredmény – Limoges-i tenisztorna

Caroline Garcia (francia, 2.)-Babos Tímea 6:7 (4-7), 6:1, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik