Sport

„Világcsúcs” produkció a magyar női kézisektől

Németh András szerint egyedülálló teljesítményt mutatott be a magyar női kézilabda-válogatott Szlovákia ellen.

Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt a Sport TV Mai helyzet c. műsorának a vendége. A szakember a többi közt arról beszélt, hogy igyekszik gyors kézilabdát játszatni csapatával, mert a magyar játékosok magasságban és tömegben elmaradnak az élvonalba tartozó válogatottakkal.

A kapitány egy példát is felhozott: mint mondta, a Provident-kupán Szlovákia ellen (46-23) tökéletesen működött a gyors kézilabda. Sőt!


Fotó: MTI

„Olyan adat jött be, amilyen eddig megközelítőleg sem volt még. Hetvenhárom támadásunk volt, ami nagyon sok, és összesen két technikai hibát vétettek ebben a rizikós játékban. Ez tulajdonképpen szerintem világcsúcs, ilyen nincs.”

Németh András a közelgő Európa-bajnokságról is beszélt, melyet Magyarország és Horvátország közösen rendez. A szakember szerint fontos, hogy játékosai tisztában legyenek vele, ez egy állomás. Persze cél a minél jobb szereplés és az olyan eredmény elérése, hogy biztosítva legyen a kvalifikációs torna elérése, azonban az „út vége” Rio és a 2016-os olimpia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik