Sport

Letargia Ausztriában: Lamb az Air Race bajnoka

A Red Bull Air Race szezonzárója előtt még három pilóta volt versenyben a világbajnoki címért.

A levegő száguldó cirkusza úgy érkezett az utolsó futam helyszínére, Spielbergbe, a Red Bull Ringre, hogy Nigel Lamb, Hannes Arch és Paul Bonhomme is zárhatott volna az élen, hiszen a három pilótát mindössze hat pont választotta el egymástól.

A top12-ben a mezőny egyetlen magyar tagjának, Besenyei Péternek nem jött össze a bravúr, ugyanis az osztrák Arch ellen simán kikapott, bár még így is lett volna esélye továbbjutni, ha a két leggyorsabb vesztes között van, ám övé volt az egyetlen egy percen kívüli idő, így a 12. pozícióban zárt.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A három nagy simán kvalifikálta magát a nyolc közé, bár Lambnél rezgett a léc, azonban a pálya utolsó szakaszát megnyomva ő is továbblépett. 

A következő etapban Bonhomme csak az ötödik lett, így nem volt már esélye befogni a többieket, míg Arch könnyedén uralta a mezőnyt.

A legjobb négyben aztán a pontverseny éllovasa, Lamb csak akkor bukhatta el elsőségét, ha harmadik, vagy negyedik idővel ér célba, miközben Arch megnyeri a futamot.

Az egész hétvégén leggyorsabb osztrák viszont összeroppant a nyomás alatt, nem elég, hogy gyenge kört teljesített, még egy büntetést is begyűjtött, így negyedik pozícióban zárt, Lamb pedig első világbajnoki címét ünnepelte Spielbergben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik