Sport

Tovább szárnyalnak a Kacsák

Zsinórban hetedik győzelmét aratta az Anaheim Ducks az észak-amerikai jégkorong-bajnokságban (NHL).

Szezonbeli első meccsén 6-4-es vereségbe szaladt bele az Anaheim Ducks jégkorongcsapata, a Pittsburgh Penguins páholta el akkor a kaliforniai együttest. A Kacsák azóta jegelték az akkor hatot kapó John Gibson kapust, a helyét az a Frederik Andersen vette át, akivel zsinórban hatot nyert meg a franchise.

Mindezek ellenére magyar idő szerint szombaton hajnalban ismét Gibson nevével kezdődött a Ducks összeállítása, a társak azonban most segítőkészebbek voltak, mindössze 17 lövést engedélyeztek a vendég Columbus Blue Jacketsnek, az amerikai hálóőr pedig ezek közül csak egyet engedett maga mögé. Az anaheimiek idő közben háromszor is mattolták Szergej Bobrovszkit, Ryan Getzlaf találata pedig már üres kapuba esett, 4-1-re nyert a Ducks, amelynek ez volt a hetedik győzelme egyhuzamban.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az Edmonton Oilers nagyon belelendült, a kanadai gárda már zsinórban három győzelemnél jár, ezúttal a Carolina Hurricanest sikerült legyőzni 6-3-ra. Jordan Eberle duplával jelentkezett.

A játéknap legtöbb gólja Coloradóban esett, ahol a helyi Avalanche 7-3-ra páholta el a Vancouver Canuckskot. Jarome Iginla meglőtte szezonbeli első és második gólját is.

A Dallas Stars rávezetésekkel nyert New Jerseyben, a Tampa Bay Lightning pedig a Winnipeg Jets otthonában győzött.

Eredmények – NHL, alapszakasz

New Jersey Devils – Dallas Stars 2-3 – szétlövésekkel
Winnipeg Jets – Tampa Bay Lightning 2-4
Colorado Avalanche – Vancouver Canucks 7-3
Edmonton Oilers – Carolina Hurricanes 6-3
Anaheim Ducks – Columbus Blue Jackets 4-1 

Videó – A Ducks győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik