Sport

Ismét bizonyított a BVSC

Märcz Tamás csapata a Vasast győzte le – nyert a Ferencváros, az OSC, a Kaposvár és a KSI is a férfi vízilabda ob I-ben.

Nem volt rossz hete Märcz Tamásnak, annyi bizonyos.

A sydneyi bajnokot hivatalosan is kinevezték a női válogatott edzőjévé, csapatvezetőjévé, férficsapata pedig a Vasas otthonában bizonyította, minőségi munka zajlik a Szőnyi úton. Az alaposan megfiatalított Vasas rögvest az első támadásából vezetést szerzett (Bóbis Máté talált be), ám a zuglóiak innentől kezdve nem kerültek többé hátrányba. A 50%-kal védő Györke Zsolt mellett Pászor Mátyás volt különösen elemében, nyolc lövéséből öt is utat talált a kapuba, avagy főszerepet játszott a háromgólos vendégsikeréből. Nem vitás, ezzel a BVSC-vel még a legnagyobbak is megszenvedhetnek a bajnokság során – lásd OSC-t, amely sokat tudna mesélni a Märcz-csapat erejéről – írja a waterpolo.hu.

Ha már OSC: a szolnokiak elleni Bajnokok Ligája-partira hangoló együttesnek nem jelenthetett, nem is jelentett különösebb gondot a Debrecen legyőzése – Vincze Balázs fiai az első és a második negyed 5–1-es részsikerével a nagyszünetre bebiztosították a nagy különbségű diadalt.

A Ferencváros ezzel szemben alaposan megszenvedett a Szentes otthonában, ami ha azt vesszük, hogy nem is oly rég három negyeden keresztül a Szolnok is kiélezett partit vívott a Kurca-partiakkal, nem is annyira meglepő. Ugyan 4–2-re vezetett a Fradi, de aztán 7–7-nél is teljesen nyitott volt a csata sorsa. A hajrát a Vasastól igazolt exválogatott, Katonás Gergő irányította zöldek bírták jobban, akik ha nehezen is, de begyűjtötték a pontokat. Nagy része volt ebben az 57%-kal védő Gárdonyi Andrásnak is – a védelem mellett természetesen.

Ennél is hatékonyabban védett a Kaposvár kapusa (74%!) – no, persze, Szécsi Zoltánt senkinek sem kell bemutatni. A háromszoros olimpiai bajnok újfent bizonyította, nem levezetni ment a somogyi városba! Csapata 3–0-val kezdett a Pécs ellen – ezt a különbséget végig megtartva nyert.

A hatalmas meglepetésre az Egerrel döntetlent játszó UVSE ezúttal pont nélkül maradt: a KSI a meccs második részét 8–4-re megnyerve abszolválta a góldús találkozót.

Eredmények – E.ON ob I, 4. forduló:

UVSE-Hunguest Hotels – KSI SE 11-15 (2-3, 5-4, 1-4, 3-4)
VasasPlaket – BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 9-12 (3-4, 1-4, 2-1, 3-3)
Valdor-Szentes – FTC 9-12 (2-4, 4-3, 3-4, 0-1)
A-Híd-OSC-Újbuda – Debreceni VSE 16-6 (5-1, 5-1, 4-2, 2-2)
Kaposvári VK – PVSK-Mecsek-Fűszért 8-5 (3-0, 2-1, 2-3, 1-1)
Szolnoki Dózsa-Közgép – Tiszavirág-Szeged-Diapolo 19-7 (4-1, 3-4, 7-0, 5-2)
ZF-Eger – RacioNet-Honvéd 10-7 (2-3, 3-0, 3-3, 2-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik