Sport

13 millió forintot nyert Bécsben a magyar pókeres

Újvári Balázs ezerfős mezőnyön verekedte át magát a WPT National Bécs bemelegítő versenyén, amiért 42 ezer euró, közel 13 millió forint ütötte markát.

A World Poker Tour National Warm Up versenye vezette fel a Bécsi pókerfesztivált, mely nagy magyar sikert hozott, Újvári Balázs révén ugyanis hazánkba került a bajnoki trófea – írja a Poker.hu.

Több mint ezer játékos gyűlt össze a WPTN Bécs 340 euró nevezési díjú Warm Up, azaz felvezető versenyén. Számos magyar játékos is megjelent a pókerasztaloknál, közülük 14-en jutottak fizetős helyekre.

Összesen 303 ezer euró került a nyereményalapba, erre pályázhattak honfitársaink, hogy minél nagyobb szeletet szakítsanak le maguknak belőle. Az ismertebb hazai kártyásaink közül Mikulás István, László Norbert, Herédi Dániel és Gál Zoltán végeztek díjazott pozícióban, míg Kármán Antonio, Jakabi András, Hajdinák Zoltán és Újvári Balázs a döntőt jelentő harmadik játéknapra is eljutottak.

Közülük Hajdinák a 16. helyen végzett, amiért  2140 eurót kapott, Kármán pedig a 11. lett, mely négyezer eurót hozott neki a konyhára. Nagy tettet végrehajtva, Jakabi és Újvári a nyolcfős fináléba is beverekedte magát.

Itt a fiatal Jakabi végül az ötödik pozíciót kaparintotta meg, mely 11 480 eurót eredményezett számára, Újvári pedig benne volt a négyfős alkuban is, amit a játékosok kötöttek. Ennek értelmében 36 ezer eurót kapott, valamint tovább küzdhetett a bajnoki címért.

Ezután Újvári megtáltosodott, a Heads Upban is ott lehetett, amit végül a holland Milhad Oghabian ellen abszolvált is, így a győztesnek járó extra 6 ezer eurós díjat is besöpörte. Végül 42 ezer eurót nyert összesen, ami közel 13 millió forintnak felel meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik