Sport

Magabiztosan nyert a Szeged a BL-ben

A továbbjutás szempontjából fontos mérkőzésen a második félidőben sziporkázó MOL-Pick Szeged 34-24-re legyőzte a vendég svájci Schaffhausent a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, így őrzi második helyét a csoportban.

Két szegedi góllal kezdődött a fontos összecsapás, majd egyenlített a Schaffhausen, ettől kezdve pedig fej fej mellett haladtak a csapatok. Bombac – aki hétszer volt eredményes az első félidőben – remek sorozata után 9-6 lett az állás, mivel nem csökkent a különbség, 11-8-nál időt kértek a svájciak.

Ettől ugyan feljavult a játékuk, ám a Szeged is rendezte sorait, így elhúzott 14-10-re. Következett egy újabb magyar hullámvölgy (14-13), a szünet előtti hajrá azonban ismét jól sikerült a hazaiaknak.

 Fotó: MTI

A második félidőt szenzációsan nyitották a Tisza-partiak, nyolc és fél percig nem kaptak gólt, így már 20-13-ra is vezettek. Negyedórával a vége előtt, 23-17-nél még egyszer időt kért a Schaffhausen, hátha a maga javára tudja fordítani az összecsapást. A közönség által feltüzelt szegediek lendülete azonban nem tört meg, sőt, a végén szinte gálaelőadást tartottak.

A BL-ben most közel egy hónapos szünet lesz, a Szeged november 16-án a Nagy Kornéllal felálló francia Dunkerque-et fogadja.

Az EHF Kupában a pályaválasztói jogáról lemondott Tatabánya egyetlen góllal nyert a luxemburgi Esch otthonában a legjobb 32 közé jutásért zajló párharc első felvonásán, míg az Orosháza bejutott a legjobb 32 közé, mivel a hazai visszavágón is legyőzte a belga Hasselt csapatát.

Eredmény – Férfi kézilabda BL, 4. forduló:

D csoport:
MOL-Pick Szeged – Schaffhausen (svájci) 34-24 (16-13)
legjobb dobók: Bombac 11, Prodanovic 6, Balogh 5, illetve Jurca 7, Pendic 5

Férfi EHF Kupa, a 32 közé jutásért:

1. mérkőzés:
Esch (luxemburgi) – Grundfos-Tatabánya 24-25

visszavágó: 
Orosháza-Linamar – Hasselt (belga) 30-21 (15-9)
Továbbjutott:
az Orosháza kettős győzelemmel, 56-46-os összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik