Sport

Nagyszerű szegedi siker a kézilabda-BL-ben

Dániában nyert a MOL-Pick-Szeged a Bajnokok Ligája harmadik körében, az Aalborg ellenében.


Balogh Zsolt remekelt Dániában
Fotó: MTI/archív 

A MOL-Pick-Szeged az eddig veretlen Aalborg otthonába látogatott, a dánok előzőleg a Dunkerque otthonában nyertek, s döntetlent értek el a svájci Schaffhausen ellen. A szegediek egy góllal verték korábban a Motor Zaporozsje együttesét, majd kikaptak a lengyel Kielce otthonában.

Nem volt valami jó a kezdés, 2-0-ra vezettek a dánok, azután viszont 3-2-nél már a magyar csapatnál volt az előny, Balogh Zsolt szerezte a gólt, aki káprázatos formában játszott az első félidőben. Összesen 8 gólig jutott, a Pick pedig remekelt, a félidőben 15-11-re vezetett.

A folytatásban is a magyar csapat dominált, Ancsin Gábor is beállt, rögtön góllal mutatkozott be. A 36. percben aztán már 6 góllal vezetett a Szeged, Bombac révén. Berggren találatával a 45. percre három gólra jött fel az Aalborg, de ez csak egy apró hullámvölgy volt, a szegediek kézben tartották a mérkőzést.

S végül három góllal (benne Balogh 13 góljával!) meg is nyerték, ezzel jó helyzetből várhatják a folytatást.

Eredmény – férfi kézilabda-Bajnokok Ligája:

Aalborg-MOL-Pick-Szeged 25-28 (11-15)
Gólszerzők:
 Sagosen 9, Tvedten 4, Berggren 3, C. Jensen 2, Slundt 2, Barud 2, Pedersen 2, M. Jensen 1, illetve Balogh 13, Bombac 5, Ancsin 3, Zubai 3, Mindegia 2, Vranjes 1 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik