Sport

Márquez besöpörte a világbajnoki címet

A Honda spanyol motorversenyzője immáron kétszeres világbajnoknak mondhatja magát. Japánban a második lett a MotoGP aktuális futamán.

A 21 esztendős Marc Márquez olyan tempóban kezdte a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának szezonját, hogy már csak idő kérdése volt, mikor védi meg hivatalosan is a címét. Japánban minden esélye megvolt arra, hogy lezárja a versenyt, ehhez Dani Pedrosa és Valentino Rossi előtt kellett végeznie.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A negyedik helyről rajtoló Márquez hamar túljutott csapattársán, Pedrosán, majd nyolc körrel a vége előtt az olasz riválist is maga mögött hagyta. A futamot végül Jorge Lorenzo nyerte meg, Márquez a második lett, Rossi pedig a harmadik.

Ez a végeredmény azt jelenti, hogy Marc Márquez már Japánban – csapata, a Honda hazai pályáján – világbajnoki címet ünnepelhetett, pedig három futam még hátra van a szezonból.

„Sokan azt gondolják, könnyű világbajnoki cím volt ez, pedig nem így van. Nagy volt a nyomás rajtunk, ezt meg kellett tanulnunk kezelni. Ugyan mindig mosolyogni szoktam, de ez nem volt könnyű minden esetben” – idézi Márquezt a Marca.

MotoGP, Japán Nagydíj, dobogósok

1. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 42:21.259s
2. Marc Márquez (spanyol, Honda) +1.638
3. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) +2.602

Ajánlott videó

Olvasói sztorik