Sport

Új futófolyosó a Vasas 100 éves atlétika-szakosztályánál

Átadták a Vasas Pasaréti úti Sportcentrumában épített új fedett futófolyosót.



Íme, az új folyosó és a leendő használói

Fotó: Vasas 

A döntő részben a fővárosi egyesületeknek biztosított központi támogatásból megvalósult beruházásnak köszönhetően a Vasas atlétái már az őszi-téli időszakban is ideális körülmények között készülhetnek.

A százhúsz méter hosszú, háromsávos rekortán borítású fedett futófolyosót Simicskó István, sportért felelős államtitkár és Markovits László klubelnök részvételével avatta fel péntek délután a Vasas-család.

Az átadáson a Magyar Atlétikai Szövetség képviseletében részt vett Szalma László alelnök is, a Vasas korábbi kétszeres fedett pályás Európa-bajnok távolugrója.

Simicskó István elmondta, a Vasas új futófolyosója 25 millió forintos állami támogatással épült, és úgy gondolja, hogy a Vasas nagy családja és az itt sportoló gyerekek megérdemlik ezt a támogatást.

Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke a következőket mondta el az ünnepség kapcsán:

“Nagy örömünkre szolgál, és büszkék vagyunk rá, hogy egy évvel a Kovács Pál Vívócsarnok átadása után ismét ünnepélyes avatásra került sor Pasaréten. Az infrastruktúra modernizálása továbbra is stratégia célja a Klubnak, és úgy gondolom, hogy kiemelt fővárosi egyesületként többek között az ilyen beruházásokkal tudjuk a legfelelősségteljesebben felhasználni a magyar államtól kapott támogatást. Az új fedett futófolyosó az atlétika szakosztálynál sportoló gyerekek számára biztosít a jövőben még jobb sportolási körülményeket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik