Sport

Mocsai tanácsa: Bírni kell idegekkel

A férfi-kézilabdaválogatott korábbi szövetségi kapitánya üzent az utódjának.

Miután a zuhanyhíradóban már egy ideje hallani lehetett Talant Dusebajev érkezéséről, így tulajdonképpen senkit nem lepett meg a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szerdai bejelentése, miszerint a spanyol-orosz szakember irányítja majd a férfi-kézilabdaválogatottat. Első körben az Európa-bajnoki selejtezősorozatra kell felkészítenie a csapatot, majd ha sikerül a kvalifikáció, akkor a 2016-os riói olimpiára kell megpróbálni kijutni. A szerződése 2017 januárjáig szól.

A korábbi kapitány, a szlovénok ellen elbukott vb-selejtező után leköszönő Mocsai Lajos jól ismeri Dusebajevet, korábban ugyanis a játékosa volt. Mocsai a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozva mondta el jókívánságait az utódnak:

„Kívánom, hogy az egykori játékosom – aki kézilabdázóként és edzőként is világhírnevet szerzett -, bírja idegekkel az elkövetkezendő évek nem kis megpróbáltatásait, amelyek konfliktushelyzeteket is teremthetnek. Pihenő nélküli hosszú maratoni vár rá, amelyhez hasonlót nem is olyan régen már jómagam is teljesítettem” – mondta Mocsai.

Mocsai versenyképes intézménnyé formálná a Testnevelési Egyetemet

Nem titok, hogy Mocsai Lajos is pályázott a Testnevelési Egyetem rektori székére. Várhatóan még két szakember száll harcba a pozícióért, melynek végeredményét körülbelül két hónap múlva tudhatjuk meg.

„A világért se mennék elébe a dolgoknak, arról viszont szívesen beszélek, hogy ha rám esik a választás, munkatársaimmal együtt versenyképes, a külföldi hallgatók számára is vonzó, az oktatás, a képzés és a kutatás területein is élenjáró egyetemmé szeretném átalakítani a Testnevelési Egyetemet. Régi álmom valósulna meg a rektori kinevezéssel. Évtizedes tapasztalataimat, a reform szükségességét sugalló elképzeléseimet építettem be a pályázatomba, amely egyaránt szól az igazán fogadóképes modernizált infrastruktúra sürgető kialakításáról, a szakember gárda megerősítéséről, a képzési kultúra fejlesztéséről, nem utolsó sorban pedig az egyetemi bértábla esedékes átalakításáról. Összefoglalóan úgy fogalmazhatnék, hogy az élet diktálta elvárások haladéktalan megvalósítását szeretném a zászlómra tűzni” – mondta ezzel kapcsolatban Mocsai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik