Sport

5 milliárd forintot nyert már idén az amerikai pókeres

Az amerikai Dan Colman ismét high roller pókertornát nyert, ezúttal Londonban, amivel 21 millió dollárra, azaz több mint 5 milliárd forintra növelte idei bevételeit.

Fantasztikus, szinte földönkívüli az, amit a fiatal amerikai pókeres, Dan Colman művel. A mindössze 24 zsugás idén negyedik nagy presztízsű versenyét tudta megnyerni, így már 21 millió dollárt, azaz 5 milliárd forintot keresett 2014-ben a kártyaasztalok mellett – írja a Poker.hu.

Október 6-7. között rendezték Londonban a hatvanezer font nevezési díjú high roller tornát, a WPT Alpha8-at, amelyen a világ 17 legtehetősebb játékosa és üzletembere indult. Köztük volt az idén mindent elsöprő Dan Colman is, aki újabb fényes győzelemre készült.

Végül, ha nehezen is, de sikerült neki ismét bajnoki címig menetelni, olyan sztárokat múlt felül a verseny során, mint Sorel Mizzi, Isaac Haxton, Erik Seidel, Daniel Cates, Sam Trickett, vagy éppenséggel a német high roller különítmény tagjai, Philipp Gruissem, Fabian Quoss, Christoph Vogelsang és Max Altergott.

Utóbbival játszotta a párbajt is, azonban Altergott sem tudta útját állni, így Colmané lett a 600 ezer fontos főnyeremény. Ez az összeg a legtöbb pókeres számára a mindenséget jelentené, az amerikai számára viszont már csak csepp a tengerben, ugyanis idén már 21 millió dollárnál jár, ami négy versenygyőzelemből, egy második, három harmadik és egy ötödik helyből tevődik össze.

Szinte minden tornán, amin idén elindult, a fináléig menetelt, ez alól csak kettő kivétel, de azokon is közel 80 ezer dollárt nyert. A legnagyobb részét a 2014-es bevételeinek a Big One for One Drop torna teszi ki, mely a világ legnagyobb versenye a maga egymillió dolláros nevezési díjával, és amelyen ugyancsak bajnoki címet szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik