Sport

Djokovic majdnem lenullázta Berdychet

A szerb világelső nagyon simán nyerte meg a pekingi tenisztornát.

Kapcsolódó cikkek

A világelső Novak Djokovic kiütéses győzelmet aratott a pekingi keménypályás tenisztorna férfi versenyének vasárnapi döntőjében. A 27 éves szerb játékosnak meccslabdája volt a 6-0, 6-0-hoz is, végül két játékot veszített a harmadikként kiemelt cseh Tomas Berdych ellen.

Az immár ötszörös bajnok Djokovic pályafutása során még egyetlen mérkőzést sem veszített a kínai főváros tornáján, jelenleg egyhuzamban 24 győzelemnél tart.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A hölgyek versenyét az orosz Marija Sarapova nyerte miután a döntőben három játszmában legyőzte a cseh Petra Kvitovát. A negyedik helyen kiemelt játékos idei negyedik sikerével hétfőtől második lesz a világranglistán az amerikai Serena Williams mögött, megelőzi a román Simona Halepet és a múlt héten Vuhanban győztes Kvitovát.

A japán közönség örömére Nisikori Kej pályafutása során másodszor nyerte meg az 1,4 millió dollár összdíjazású, tokiói férfi keménypályás tenisztornát. A negyedik helyen kiemelt 24 éves játékos a vasárnapi döntőben a harmadikként rangsorolt kanadai Milos Raonicot győzte le három szoros játszmában, így 2012 után – amikor szintén Raonicot múlta felül a fináléban – másodszor diadalmaskodott a japán fővárosban. A meccsen 22 ászt ütő Raonic sorozatban harmadszor bukta el a tokiói döntőt.

Eredmények – tenisz

Férfiak:

Peking, döntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Berdych (cseh, 3.) 6-0, 6-2

Tokió, döntő:
Nisikori (japán, 4.)-Raonic (kanadai, 3.) 7-6 (7-5), 4-6, 6-4

Nők:

Peking, döntő:
Sarapova (orosz, 4.)-Kvitova (cseh, 3.) 6-4, 2-6, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik