Sport

Új sportcsatorna indul

Riskó Géza egykori Telesport főszerkesztő bábáskodása mellett az eddigi nyolc magyar nyelvű sportcsatorna mellé indítana az MTVA még egyet.

A Sport Televíziónak három, a Digi Sportnak és az Eurosportnak kettő, míg a SportKlubnak egy tematikus sportcsatornája van. Jövő ősztől melléjük csatlakozna kilencedikként a köztévé egy újabb, M5 névre keresztelt adóval, ahol hasonlóan a felsoroltakhoz reggeltől-estig sportműsorokat lehetne nézni.

A Telesport amúgy is erős, az M1 és M2 csatornákon Forma-1 és DTM-futamok, kézilabda-válogatott és BL, OTP Bank Liga, labdarúgó-válogatott, Eb és vb-meccsek, olimpiák kerültek műsorra az utóbbi években. A BLIKK úgy értesült, hogy “az alakulófélben lévő csatorna üzemeltetéséért felelős céget a jövő hónapban bejegyzik, az indulás pedig 2015 októberében várható és a feladattal Riskó Gézát bízták meg”. 

Az MTVA az élő sportesemények, illetve azok ismétlései mellett támaszkodhat továbbá a magyar sport elmúlt évtizedeit felölelő Magyar Televízió archívumra is. A bulvárlap információi szerint a tematikus sportcsatornához visszakerülhetne a legnépszerűbb magyar sportriporter, Hajdú B. István is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik