Sport

Szörnyethalt ötezer néző előtt a műrepülő világbajnok

Ötezer néző előtt lezuhant egy velencei légi bemutatón az olasz Francesco Fornabaio.

Az Olaszországban a “levegő mágusaként” is emlegetett pilóta kikapcsolta a motort és az egyik legklasszikusabb akrobatamutatványra készült Breitling Xtreme 3000 típusú ultrakönnyű repülőgépével vasárnap a velencei Lidón a Fly Venice airshow-n, amikor egyelőre ismeretlen okból a földnek csapódott a világhírű fürdőhely egyik strandján. 

A tragédia után a rendezvényt megszakították, a baleset körülményeit vizsgálják.

 Fotó: Facebook

Az 57 éves háromgyermekes férfi már több mint 2000 órát repült, ennek felét akrobatapilótaként.Fornabaiótkollégái a szakma egyik legnagyobb kiválóságának, az olasz műrepülő-iskola szimbólumának tartották.

Fornabaio a harmadik halálos áldozata az olasz repülés fekete hétvégéjének. Szombaton a lombardiai Vigevano külterületén egy ultrakönnyű repülőgép pilótája és egy néző vesztette életét egy légi balesetben, Milánó térségében nyolcan sérültek meg egy hasonló szerencsétlenségben, vasárnap reggel pedig egy kisrepülőgép két utasa sebesült meg Treviso megyében egy félresikerült landolásban.

Ugyancsak vasárnap Piemonte tartományban, Vercelli közelében egy turistahelikopter pilótája és négy utasa szenvedett kisebb-nagyobb sérüléseket a légi jármű rosszul sikerült leszállása közben a Levegő Ünnepe nevű rendezvényen. 

Videó – A baleset

Ajánlott videó