Sport

Gyerekketrecharc: még mindig szerveznek gálákat

A Magyar MMA Prémium Liga akadályozta meg, hogy szeptemberben is legyen ilyen rendezvény.

Május végén, Csepelen egy gyermekeknek rendezett MMA-versenyen egy 16 éves fiúnak leszakadt a tüdeje. Az eset nagy vihart kavart, a rendőrség is kivizsgálja a történteket, a ketrecharc témája pedig az Országgyűlés elé kerülhet, mert a Magyar Olimpiai Bizottság és a sportért felelős államtitkárság módosítana a sporttörvényen.

Ugyanakkor a Blikk legfrissebb cikke szerint a háttérben tovább szerveznek ilyen versenyeket. Felföldi Szabolcs, a csepeli esemény ötletgazdája szeptemberben újra rendezni akart egy gálát, ezt azonban a Magyar MMA Prémium Liga megakadályozta – mondta el a szervezet elnöke, Marian György, aki szerint mindenki „elfordítja a fejét”.

Felföldi Szabolcs mellett Lacza Ádám, a Magyar Kempo Szövetség elnöke lett volna az említett gála másik főszervezője, ő nem érti, miért baj, ha gyerekek küzdenek egymással.

„A szövetségen belül hatévesen már lehet indulni különböző versenyszámokban. A full contactos – teljes erővel végrehajtott – számok csak 16 éves kortól vannak, de ott is védőfelszereléssel” – idézi a bulvárlap Laczát.

Felföldi elmondta, hozzájuk mindenféle korosztály jelentkezhet az egyesülethez. Szerinte az csak a gyerekek előnyére válik, ha kapnak párpofont, még ha keményeket is. Mint mondta, az órákon testi fenyítés is van, „de az MMA-harcosoknak ez hasznukra válik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik