Sport

A vízilabda ünnepe, első expója ezreket hozott össze

vizilabda-expo(960x640).jpg (vízilabda expó, )
vizilabda-expo(960x640).jpg (vízilabda expó, )

A budaörsi városi sportcsarnokban és uszodában rendezték meg az I. Vízilabda Nyílt Napot és Expót. Az ötletgazda Gergely István volt.

Az apropó: a szezonkezdet. A klubszezon kezdete, amely mindig kicsit elhomályosul a vízilabdát szeretők körében. A fő attrakció természetesen a válogatottak produkciója, a többi nem olyan nagy szám. Gondolják sokan.

Éppen ezért a klubmérkőzések átlag nézőszáma is messze elmarad a válogatott meccseken tapasztalt ezres tömegtől. Ez volt az egyik célja a vízilabda expóval Gergely István olimpiai bajnoknak, a férfiválogatott csapatvezetőjének, kapusedzőjének, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagjának, aki állandóan azon ügyködik, hogy a sportág marketing szempontból is a helyére kerüljön.


Vad Lajos a Honvéd férfi- és Áts Bertalan, az UVSE-Central női csapatának edzője
Fotó: Sport24 

Tekintve, hogy a klubokat nem ismeri az átlag sportszerető. Pedig most meg fogja, ugyanis a világ legerősebb bajnoksága lesz a férfi ob I., hiszen minden válogatott klasszisunk idehaza szerepel majd, a három kiemelkedő klub mellett ráadásul a többi is igazi “csemegemeccseket” játszhat egymással. S nincs ez másként a nőknél sem, megerősödik a hölgyek nem bajnoksága is.


A női gálameccs is remek hangulatban telt
Fotó: Sport24  

A szombati budaörsi expón külön standokon mutatkozhattak be az ob I.-es klubok, döntő részük élt is a lehetőséggel. Ráadásul a játékosok maguk is ott voltak a Klubok utcájában, így a szurkolók, érdeklődők bármelyik sztárt elkaphatták egy-egy autogramra, közös képre.


A férfiak gálameccsére zsúfolt lett a medence környéke
Fotó: Sport24 

A medencében gálameccseket játszottak a női és férfiválogatott tagjai, utóbbi meccsen (már a nap zárásaként) a már nem aktív klasszisok is csobbantak, mint Székely Bulcsú (a budaörsi uszoda létesítményvezetője), Varga Tamás vagy éppen Kásás Tamás.

A sportcsarnokban a sportszakmai kiállítások mellett előadásokat hallgathattak a résztvevők, és bemutatkoztak a pódiumon az ob I.-es együttesek is, egyesével. Előadott Benedek Tibor, a férfiválogatott kapitánya, Imre Tóvári Zsuzsanna pszichológus, Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője, Kovács Ildikó dietetikus, Németh Sándor a táplálék-kiegészítők szerepéről, valamint Kemény Dénes, a szövetség elnöke is. 

Bemutatkozott egy új videóvágó rendszer, amely alapjaiban könnyíti meg a szakemberek dolgát a mindennapi munkában. Ezt a programot Túróczy Gábor és Kálnoki Kis Attila mutatta be.


Az egyik fő bajnokesélyes, az OSC bemutatkozása
Fotó: Sport24 

Ami az érdeklődést illeti: délelőtt még viszonylag kevesen voltak a budaörsi csarnokban, délutánra viszont megtelt a helyszín, s ez, valamint a résztvevők egyöntentű véleménye garancia arra, hogy expó jövőre is legyen.

Kemény Dénes a sportág ünnepének nevezte a rendezvényt, Gergely István pedig megköszönte a kluboknak, hogy élnek, hogy tartalommal töltik meg a sportágat.

Videó – így értékelte Gergely István az expót:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik