Sport

Eb-elődöntőben a lányok: újabb magyar vízilabdasiker

női junior vízilabda válogatott (vízilabda, női junior vízilabda válogatott)
női junior vízilabda válogatott (vízilabda, női junior vízilabda válogatott)

Bejutott a legjobb négy közé a női junior Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A folytatásban várhatóan a házigazda olaszok következnek.


Szépek, ügyesek, ők a junior válogatott
Fotó: Romsics Zsuzsanna 

Az elmúlt években közepesen szerepeltek a magyar korosztályos válogatottak a nyári világversenyeken, de ebben az évben ez nagyon nem így van. A férfi juniorválogatott Eb-ezüstérmes lett Tbilisziben, a leány ifjúsági válogatott világbajnoki bronzérmet nyert Madridban, míg a fiú ifiválogatott Isztambulban világbajnoki címet szerzett.

S mindezek után a női juniorválogatott csütörtökön bebiztosította a helyét az elődöntőben, azaz szintén éremközelbe került. Nem volt pedig egyszerű dolga a magyar lányoknak, hiszen a felnőtt válogatottakkal is bíró Oroszország ellen kellett játszani Rómában.

Az oroszok 6-4-re vezettek ráadásul a félidőben, innen kellett megfordítani az eredményt. Ez sikerült a mieinknek, 7-7-nél egyenlítettek, ez volt az állás az utolsó negyed előtt.

Ott aztán 4-1-es szakaszsikert aratott Petrovics Mátyás csapata, amivel 11-8-ra hozta a negyeddöntőt. Ezen a meccsen is nagyszerűen játszott az ifi-vb-n gólkirályi címet szerző Gurisatti Gréta (a vb-csapatból kilencen vannak ott Rómában), mellette Horváth Brigitta volt gólerős, az UVSE-Central játékosa, Kuna Szonja pedig remekül szolgálta ki a társakat, de az egész csapat dicséretet érdemel.

A folytatásban a brit-olasz negyeddöntő győztese, alighanem az olasz csapat következik.

Eredmény – női junior-Eb, negyeddöntő:

Magyarország-Oroszország 11-8 (1-4, 3-2, 3-1, 4-1)
Gólszerzők: 
Gurisatti, Horváth B. 4-4, Sikter, Kuna, Máté 1-1, illetve Serzhantova 3, Kravchenko 2, Koryakina, Kolmakova, Ryzhkova 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik