Sport

Újabb magyar sportdiplomáciai kudarc

hegedűs csaba (hegedűs csaba, )
hegedűs csaba (hegedűs csaba, )

Újabb "magyar sportág" nemzetközi vezérkarából került ki hazánkfia. Dr. Hegedüs Csaba – két, hatéves ciklus után – harmadszorra nem került a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) elnökség tagjai közé.

Taskentben, a birkózó-világbajnokság helyszínén szombaton tartották a FILA tisztújító kongresszusát. Eldőtl, az új elnök, a sportágat lényegében az olimpia műsorán tartó és egyedül kandidáló szerb Nenad Lalovics lesz a következő hat évben 

Újra kellett szavazni hét elnökségi helyre is. A Magyar Birkózó Szövetség honlapjának tájékoztatása szerint Dr. Hegedüs Csaba, aki kétszer hat évig volt tagja a nemzetközi vezérkarnak, most nem került be a testületbe. A szavazás első körében az orosz Mamiasvili, az üzbég Ruzijev és a bolgár Cenov kapott ötven százaléknál több voksot.

A második körben a magyar elnök is érdekelt volt. Gépi szavazás folyt, és míg addig tökéletesen működött, vagyis pillanatokon belül láthatóvá vált az eredmény, ezúttal elmaradt az azonnali tájékoztatás. Mintegy fél óra elteltével, papírról olvasták fel a gépi végeredményt. Aszerint brazil, afrikai, japán és német kandidáns kapta a legtöbb szavazatot, Hegedüs Csaba kipottyant.

Hegedüs Csaba a szövetség honlapjának úgy nyilatkozott: “Természetesen nem jó érzés, de ha visszatekintek az elnökségben eltöltött tizenkét évemre, azt hiszem, nem keveset tettem. Mind a két budapesti világbajnokságot etalonnak tekintette a sportág, két olimpiának voltam a FILA-delegátja, versenyigazgatója, számos nagy rendezvény, így korosztályos világbajnokságok vagy a bakui GGP-döntők felügyeletét bízták rám. Én hoztam tető alá a FILA történetének legnagyobb értékű szponzori szerződését. Vagyis nagyon nagy kihívásoknak tudtam megfelelni, és ezt – túlzás nélkül állíthatom – bárkinek nehéz lesz utánam csinálni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik