Sport

Niemec szökésből nyert a Vueltán

Hosszú szökés után Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida) nyerte a covadongai tavaknál kijelölt hegyi befutót a Vuelta 15. szakaszán.

A lengyel versenyző tagja volt a rajt után 50km-rel formálódott 6 fős szökésnek. A lengyel mögött 5 másodperc hátrányban érkezett meg Alejandro Valverde (Movistar) és Joaqium Rodriguez (Katyusa). A két riválisával szemben újabb 5 másodperc lemaradásban jött meg Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), míg a piros trikóstól 7 másodpercet kapott Chris Froome (Sky) – írja a velo.hu.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A 150km-es szakaszon az első óra végén John Degenkolb (Giant-Shimano), Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida), Francisco Aramendia (Caja Rural), Cameron Meyer (Orica-GreenEDGE) és Kristof Vandewalle (Trek) szakadt el. Az előnyük a 11 percet is elérte és ebből négy perc az utolsó hegy lábáig megmaradt a szökés legerősebb tagjainak. A jól ismert 12,2 km hosszú, átlagban 7,2%-os, legmeredekebb részein 17,5 %-os covadongai emelkedőn Niemiec 7km-rel a cél előtt szakította le utolsó riválisát. Miután a favoritok végig támadták egymást, a lengyel előnye helyenként látványosan fogyott, de végül 5 másodpercet megőrzött.

Az összetettben Contador előnye 31 másodpercre csökkent Valverde előtt. Froome újabb nagy feltámadásával megőrizte a harmadik helyét, de a hátránya már 1 perc 20 másodperc és vele azonos idővel áll Rodriguez.

További hírek, érdekességek a Vueltáról ITT.

Eredmény – Vuelta, 15. szakasz, Oviedo-Lagos de Covadonga

1. Przemyslaw Niemiec (lengyel, Lampre) 4:11:09 óra
2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 5 mp hátrány
3. Joaquim Rodriguez (spanyol, Katyusa) azonos idővel
4. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo) 10 mp h.
5. Fabio Aru (olasz, Asztana) 17 mp h.
6. Chris Froome (brit, Sky) a.i.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik