Sport

Orbán indította a versenyt a junior vb-n

A miniszterelnök rajtpisztollyal indította el a nők 7,5 kilométeres versenyéta péntektől vasárnapig tartó balatonfüredi junior nyíltvízi úszó-világbajnokságon.

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Krónika című műsorának nyilatkozott a viadallal kapcsolatban. A vb-n egyébként a junior korosztály (17-18 évesek) 7,5 kilométeren, az ifik (14-16 évesek) 5 kilométeren versenyeznek, és mindkét korcsoportnak rendeznek csapatversenyt is, 3 kilométeren.

 Fotó: MTI

“Most, hogy egy kicsit jobb erőben vagyunk, lassan egy erős országgá válunk, az erőnket érdemes is megmutatnunk” – fogalmazott Orbán Viktor arra a kérdésre, miért vállalta el Magyarország, hogy negyven nap alatt megszervezi a versenyt.
   
Mint mondta, a rövid határidő komoly erőpróba volt, és “ezt kiálltuk”. Felidézte, hogy háromszor kérdezte meg Gyárfás Tamástól, a Magyar Úszó Szövetség elnökétől, átgondolta-e a verseny szervezését, aki azt válaszolta neki, hogy ha mindenki összefog és együttműködik, akkor a verseny létrejön és sikeres lesz. Orbán Viktor szerint közel vannak ahhoz, hogy a verseny sikeres legyen.
    
Az interjúból kiderült, hogy a versenyt a miniszterelnök – később elmondta, ilyet még nem csinált – indította el rajtpisztollyal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik