Sport

Sporttörténelmi magyar siker

A magyar csapat bejutott a Lovas Olimpia csapatversenyének döntőjébe. Korábban még nem sikerült végrehajtani ezt a bravúrt.

Normandiában rendezik idén a VII. Lovas Olimpiát, melyen Magyarország 30 fős csapattal vesz részt. A lovastorna versenyen indult a legnépesebb magyar egység egy csapat, két-két páros és egyéni számban, összesen nyolc versenyzővel és három futószárazóval.


Németh Blanka
Fotó: Kocsis Kenéz 

Az első két versenynap rendkívül reménykeltő eredményeket hozott: az SWR-Szárnyaló LSE sportolóiból álló Magyar Nemzeti Lovastorna Válogatott Csapat (Király Ákos, Ács Kornélia, Németh Blanka, Vida Zsófia, Kocsis Anna Réka, Gönczi Dorottya, edző-futószárató: Páska Ildikó) bejutott a sportág legmagasabb megmérettetését nyújtó világbajnoki döntőbe. Ezt a sikert a sportág történetében először érte el Magyarország!

Egyéni női versenyszámban két magyar versenyző indult. Élete első felnőtt szezonjában Németh Blanka (SWR-Szárnyaló LSE) a rendkívül erős mezőnyben 19. helyen zárta a kötelező gyakorlatokat. Gadolla Réka (Budapesti Lovas Klub) a 30. helyen várja a szabadon választott verseny számot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik