Sport

Hosszú Katinka Szingapúrban folytatja

Hétfőn még Dubajban, a rövidpályás világkupa-sorozat második állomásán döntött világcsúcsot, de szerdán már egy szingapúri szállodában pihent  Hosszú Katinka.

A Vasas világ- és Európa-bajnoka azon a meghívásos gálán áll rajthoz, amelyet a viadal honlapján a világ legjobbjainak vízi show-jaként népszerűsítenek, és amelyre 12 olimpiai és 21 világbajnokot invitáltak meg a házigazdák. 

 
Hosszú Katinka a sokadik emeleten gyönyörködik a kilátásban
Forrás: facebook.com 

Az augusztusi, berlini normál-, vagyis 50 méteres uszodában rendezett Európa-bajnokságon háromszor aranyérmes Hosszú újabb fellépésére igazán kedvező előjelek mellett kerül sor, merthogy a 25 méteres medencébe kiírt vk-széria múlt heti nyitányán Dohában négyszer, majd Dubajban egy alkalommal világcsúcsot javított, mind a három vegyesúszó-számban átírva a rekordlistát. 

Bár a vegyes nem szerepel a szingapúri verseny kínálatában, a magyar úszó így is a tőle megszokott gazdag programmal rukkol elő: a péntek délutáni másfél órás sztárparádén – a rendezvény honlapja szerint – 100 méter gyorson, 100 méter háton és 100 méter pillangón rajtol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik