Sport

Babosék kiestek, csillaghullás a nőknél

A magyar teniszező és amerikai partnere vereséget szenvedett a vegyespárosok első fordulójában. A hölgyek versenyében több neves búcsúzó is volt. Roger Federer magabiztosan lépett tovább a következő körbe.

Babos Tímea három fronton is képviseltette magát az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Előbb egyesben lépett pályára, ahol a cseh Lucie Safarová búcsúztatta, majd párosban, a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán késztették nagy csatára a Williams-nővéreket, de annak a mérkőzésnek is vereség lett a vége.

Maradt tehát a vegyespáros, ahol az amerikai Eric Butorackal kiegészülve indult. Pénteken este a tavalyi döntős Abigail SpearsSantiago Gonzalez kettős volt Babosék ellenfele, a magyar játékos honlapja szerint pedig nagy csatában maradtak alul: szetthátrányból még sikerült visszajönni, de a döntő felvonásban az amerikai, mexikói duó volt a jobb.

„Életem legbalszerencsésebb versenye volt ez. Nemcsak a sorsolások miatt, de maga a meccsek kimenetele sem volt ideális. Minden meccsen volt sansz, de valahogy minden meccsen elcsúszott a lehetőség…Elég szomorú vagyok, mert úgy érzem, hogy jól megy a játék. Mégis három vereséget viszek el az idei US Openről…Most egy-két nap pihi, aztán edzések és irány Kanada” – idézi Babost a honlapja.


Babos Tímea már Kanadára koncentrál
Fotó: Europress Fotóügynökség

Ami az egyéni versenyt illeti, ismételten csak a hölgyek szállították a vaskos meglepetéseket: búcsúzott a továbbiaktól a második helyen kiemelt Simona Halep, az amerikai Venus Williams és a németek hatodik helyen rangsorolt játékosa, Angelique Kerber is. Marija Sarapova és Caroline Wozniacki mindeközben sikerrel vette a harmadik kört, ők egymással találkoznak legközelebb.

Ami a férfiak versenyét illeti, különösebb meglepetés nem történt. A nagyok közül ezúttal Roger Federer ragadott ütőt, aki az ausztrál Sam Grtoth-tal meccselt. Mivel a svájci három szettben nyert, azt is gondolhatnánk sima meccse volt, de ausztrál riválisa rendesen megnehezítette a dolgát, nem hiába volt közel kétórás a találkozó.

A rutin ugyanakkor Federer oldalán volt és élt is vele, a spanyol Marcel Granollersszel találkozik legközelebb, aki a horvát Ivo Karlovicon küzdötte át magát.

Eredmények – US Open

vegyespáros, 1. forduló:
Spears, Gonzalez (amerikai, mexikói)-Babos, Butorac (magyar, amerikai) 7-6 (8-6), 1-6, 10-5

férfiak, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Federer (svájci, 2.)-Groth (ausztrál) 6:4, 6:4, 6:4
Ferrer (spanyol, 4.)-Tomic (ausztrál) játék nélkül, Tomic csípősérülés miatt feladta
Dimitrov (bolgár, 7.)-Sela (izraeli) 6:1, 6:2, 6:2
Lopez (spanyol, 19.)- Ito (japán) 6:4, 3:6, 6:4, 7:6 (7-4)
Cilic (horvát, 14.)-Marcsenko (ukrán) 7:6 (7-2), 6:2, 6:4
Anderson (dél-afrikai, 18.)-Janowicz (lengyel) 6:7 (6-8), 6:2, 6:1, 6:3
Monfils (francia, 20.)-Gonzalez (kolumbiai) 7:5, 6:3, 6:2

nők, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Sarapova (orosz, 5.)-Lisicki (német, 26.) 6-2, 6-4
Lucic-Baroni (horvát)-Halep (román, 2.) 7:6 (8-6), 6:2
Errani (olasz, 13.)-V. Williams (amerikai, 19.) 6:0, 0:6, 7:6 (7-5)
Peng (kínai)-Vinci (olasz, 28.) 6:4, 6:3
Jankovic (szerb, 9.)-Larsson (svéd) 6:1, 6:0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik